Markus Ajzenbihler (©Reuters)
Markus Ajzenbihler (©Reuters)

Skakačka groznica 2022: ZOI, Četiri skakaonice, Svetsko prvenstvo u letovima...

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 12:01

Finalni vikend Svetskog kupa tradicionalno će se održati na Planici

Leto pred nama proteći će u sportskoj groznici, ništa drugačije neće biti ni tokom zime. Letnje i Zimske olimpijske igre skoro da su se sastavile, deliće ih samo nekoliko meseci, a zimska čarolija za ski-skakače praktično neće ni prestajati od prelaska iz 2021. u 2022. godinu.

„Devet svetih dana“ u predstojećoj sezoni dobija svoj nastavak. Ovo je ona godina kada skakače, ali i ljubitelje zimskih sportova neprestano drma euforija. Četiri skakaonice, Zimske olimpijske igre, Svetsko prvenstvo u ski-letovima propraćeno nastupima u Svetskom kupu. FIS je izbacio kalendar takmičenja – odmora za predah praktično nema. Stanice u Svetskom kupu će se pažljivo birati, a forma će morati da se tempira za tri datuma.

Izabrane vesti

Nova sezona u Svetskom kupu startovaće skokovima u Nižnji Tagilu trećeg vikenda u mesecu novembru, a tradicionalno će se do ulaska u decembar skakati u finskom Kusamu na skakaonici Ruka. Novogodišnja turneja Četiri skakaonice održaće se po ustaljenom režimu (od 29. decembra do 6. januara) sa dobro poznatim redosledom – Oberstdorf, Garmiš-Partenkirhen, Insbruk i Bišofshofen.

Domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. godine biće Peking. Prestonica Narodne Republike Kine ugostiće najbolje sportiste u periodu od 4. do 20. februara, a prva stanica po završetku Igara biće finski Lahti. Na skakaonici u Finskoj počeće skandinavska tura, pošto će skakači u razmaku od tri nedelje obići i Lilehamer, Oslo i Vikersund, gde će se na čuvenoj letaonici održati Svetsko prvenstvo. Domaćin finalnog vikenda Svetskog kupa tradicionalno će biti Slovenija i Planica, na kojoj će se spustiti zavesa na maratonsku sezonu.

Kompletan raspored:

(©FIS twitter)(©FIS twitter)



tagovi

zimske olimpijske igreSvetski kup u ski skokovimaZimske olimpijske igre Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara