Maja Ognjenović (©MN Press)
Maja Ognjenović (©MN Press)

Skandići došao sebi tek u trećem setu, starija Maja bolja od mlađe

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.02.24. | 21:22

Valefolja ozbiljno namučila favorita, Aleksićeva ponovo najbolji bloker

Teško je moglo da se prognozira da će na meču Valefolja - Skandići pitanje pobednika da se rešava tek u taj-brejku. Međutim, obračun u kome su učestvovale dve srpske reprezentativke - imenjakinje Maja Ognjenović i Maja Aleksić bio je mnogo uzbudljiviji nego što se očekivalo.

Valefolja je na krilima sjajne Aleksićeve povela 2:0 i tako saterala favorita skroz uza zid. U trećem setu je došla sebi ekspedicija Maje Ognjenović, prvo je stigla do izjednačenja, a onda u petom setu i do pobede - 3:2 (22:25, 21:25, 25:21, 25:17, 15:10).

Izabrane vesti

Oslonila se Ognjenovićeva u ključnim trenucima na korektora Ekatarinu Antropovu, koja je na kraju podigla MVP trofej namenjen igraču utakmice. Postigla je 31 poena, a posebno dominantna je bila na servisu. Imala je učinak iz napada 49-21 (43 odsto), upisala je dva bloka i čak osam as servisa.

Žu Ting je ispratila sa 19 poena, a Maja Ognjenović je pored odlične organizacije igre, uspela da dođe i do tri poena - jedan iz napada i dva iz bloka.

Na drugoj strani je Maja Aleksić bila jedna od najzapaženijih. Ponovo je demonstrirala zašto je najbolji bloker prvenstva Italije - upisala je šest poena iz tog elementa, a ukupno 16. Kamila Mingardi je brojala do 24, a Alis Degradi 22.

Skandići posle ove utakmice ima skor 16-4, a Valefolja 9-11.



tagovi

ŽOK SkandićiMaja OgnjenovićMaja Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara