(©CEV)
(©CEV)

Škorić i Čolaković doveli Srbiju do prvenca na EP

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 23:08

Pioniri Srbije slavili maksimalnim rezultatom protiv mladih odbojkaša Češke - 28:26, 30:28, 25:18

U četvrtom kolu Evropskog prvenstva pioniri Srbije ostvarili su prvi pobedu. Odbojkaši rođeni 2007. godine i kasnije uspeli su da savladaju selekciju Češke - 3:0 (28:26, 30:28, 25:18).

Prva dva seta završena su na razliku, a u trećem je naša reprezentacija nešto ranije uspela da se odlepi i spreči neizvesnu završnicu.

Izabrane vesti

Posle četiri kola odigrana kola u Podgorici Orlići imaju skor 1-3 i zauzimaju šestu poziciju na tabeli.

Za razliku od prethodnih mečeva kada je uglavnom raspoložen bio samo Vuk Kulpinac, sada su mu se pridružila još dva igrača - pa je igra izgledala mnogo bolje. Najefikasniji u srpskom timu bio je Aleksa Škorić, koji je završio meč sa 18 poena, uz odlične procente napada - dobio je 26 lopti i 16 pretvorio u poene (62 odsto). Imao je i dva asa.

Odličan je bio i Pavle Čolaković, koji je nanizao 16 poena - 15 iz napada i jedan servis. Vuk Kulpinac ovog puta je bio treći poenter tima - 12. Andrej Aleksić je skupio pet poena, Petar Brašanac četiri, a Nikola Stojković dva.

Srbija do kraja grupne faze treba da odigra utakmice sa Finskom, Holandijom i Španijom.

Španska reprezentacija je trenutno prva u grupi 2 sa savršenim skorom 4-0 i 12 osvojenih bodova. Italija je druga sa bodom manje i identičnim učinkom 4-0. Poljska je treća (3-1, devet bodova), Francuska četvrta (2-2, sedam bodova), Finska peta (2-2, pet bodova), a Srbija šesta. Na sedmom i osmom mestu sa svim porazima su Holandija i Češka.



tagovi

muška pionirska odbojkaška reprezentacija Srbijeodbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara