Patrik Mahoms (©AFP)
Patrik Mahoms (©AFP)

Slatka osveta Čifsa, Sinsinati poklonio Kanzasu plasman u Superboul (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.01.23. | 04:28

Tim Endija Rida pobedio Bengalse na Erouhedu sa 23:20 šutem kikera Harisona Batkera tri sekunde pre kraja

Pobednici AFC-a i NFC-a, Kanzas Siti i Filadelfija, igraće u Superboulu u Arizoni za dve nedelje. Oba tima su iskoristili prednost domaćeg terena. Iglsi su lakše stigli do borbe za trofej Vinsa Lombardija trijumfom nad San Franciskom sa 31:7, dok je drama viđena na Erouhedu. Kanzas je šutem kikera Harisona Batkera, tri sekunde pre kraja, sa 45 jardi, slavio protiv Sinsinatija sa 23:20.

Tek iz četvrtog pokušaja, Patrik Mahoms je uspeo da dobije Džoa Baroua. Bengalsi su prethodna tri putu slavili u triler završnicama, ali sada je sreća bila na strani tima Endija Rida koji će igrati za trofej protiv bivše franšize koju je doveo do Superboula pre više od decenije.

Izabrane vesti

Sinsinati je poklonio pobedu domaćinu. Na osam sekundi pre kraja, defanzivac Džozef Ousi je gurnuo Mahomsa kada je ovaj već izašao van terena, a sudije su to okarakterisale kao kaznu od 15 jardi. Opravdano. I pre toga je Sinsinati imao loptu, mogao je da potroši vreme, ali je ostavio 40 sekundi Mahomsu za poslednji napad, a to je bilo kobno. Ruki Skaj Mur je vratio loptu posle panta na sredinu terena, a pomenuta kazna je pogurala Kanzas do Superboula, a Sinsinati osujetila da meč uvede u produžetak.

Čifsi će igrati treći Superboul u poslednje četiri godine (pobeda nad San Franciskom i poraz od Tampe).

Kontrolisao je igru i rezultat domaćin, imao vođstvo od 13:6 na poluvremenu. Sinsinati nijednom nije poveo, ali u nastavku razigrali su se Barou i kompanija. Pre svega Ti Higins, dva puta je dolazio do izjednačenja – 13:13 i 20:20. U finišu se igralo tvrdo, Barou je bacio jedan presečeni pas, koji Čifsi nisu iskoristili.

Mahoms je tokom cele utakmice imao bolove, teško je hodao, ali je junački sve izdržao i doveo svoj tim do borbe za pehar. Ono što može da brine trenera Endija Rida je da su se povredila čak trojica risivera, Mikol Hardmen, Džu Džu Smit Šuster i Kaderijus Toni, pa je pitanje ko će moći da se oporavi za duel 12. februara u Arizoni, u Glendejlu, u najvažnijem meču u američkom sportu, borbi za trofej Vinsa Lombardija.

Kvoterbek Čifsa Mahoms je imao dva tačdauna pasa, ka Trevisu Kelsiju i Markizu Valdesu Skentlingu. Bacio je 326 jardi, imao 29 dodavanja iz 43 pokušaja. Valdes Skentling je odigrao meč života, imao je šest hvatanja za 116 jardi, dok je sjajan bio i najbolji tajt end lige Trevis Kelsi sa 76 i tačdainom u drugoj četvrtini. Odličan u odbrani sa dva "seka" je bio Kris Džons.

Zanimljivo je da će Trevis igrati u finalu protiv rođenog brata, Džejsona, centra Filadelfije.

Barou je imao samo jedan tačdaun pas ka Tiju Higinsu u trećoj četvrtini, a bacio je dve presečene lopte, kompletirao 26 od 41 dodavanja za 270 jardi, nedovoljno da se ponovi prošlogodišnji uspeh i utiša uvek bučni Erouhed, ovoga puta i veoma hladan, sa temperaturom od sedam stepeni ispod nule.

NFL - FINALA KONFERENCIJA

Nedelja

NFC

Filadelfija Igls - San Francisko Fortinajners 31:7 (7:0, 14:7, 7:0, 3:0)

AFC

Ponedeljak

Kanzas Siti Čifs - Sinsinati Bengals 23:20 (3:0, 10:6, 7:7, 3:7)



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalSinsinati BengalsKanzas Siti ČifsPatrik Mahoms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara