Slavlje u Kragujevcu: Radnički silovito do prvenca u Ligi šampiona!

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 23:06

Ekipa Uroša Stevanovića ubedljiva protiv Dinamo Tbilisija - 14:7

Posle tri poraza i remija sa Ferenvarošem, evo i prvog slavlja kragujevačkog Radničkog u ovogodišnjoj Ligi šampiona! Ekipa Uroša Stevanovića je ubedljivo je savladala Dinamo iz Tbilisija na svom terenu i pokazala da neće odustati od plasmana na TOP 8 - 14:7 (4:2, 3:1, 2:1, 5:3).

U odsustvu kapitena Filipa Jankovića, ekipu Radničkog predvodio je Miloš Ćuk, koji je bio i pravi lider u bazenu na ovoj utakmici, sa četiri gola. Od samog starta Radnički je stekao prednost od tri gola, koju je održavao do sredine druge deonice, kada je Ćuk vezao još dva gola za „plus pet“ (7:2). Do odlaska na odmor Sandro Adeišvili je pogodio sa igračem više i vratio gostima kakvu-takvu nadu.

Izabrane vesti

Međutim, Kragujevčani su se odmah zatim vratili na pet golova viška, koliko su imali i pred ulazak u poslednji period (9:4). U odlučujućoj deonici nastavili su u istom ritmu, pa su u nekoliko navrata dolazili do sedam golova razlike, sa koliko su i okončali meč.

Nikola Lukić je postigao tri gola, Stefan Branković dva, koliko je dao i Giorgi Magrakvelidze na drugoj strani. Kragujevčani narednog utorka idu na noge španskoj Barseloneti.

RADNIČKI KRAGUJEVAC – DINAMO TBILISI 14:7

/4:2, 3:1, 2:1, 5:3/

Bazen: SPD „Radnički“

Sudije: Adrijan Aleksandresku (Rumunija), Dragan Štampalija (Hrvatska)

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Stanojević, Radulović 1, Ćuk 4, Krug 1, Ukropina, Pljevančić, Toholj 1, Miličić 1, Lukić 3, Vrlić 1, Todorovski.

DINAMO: Razmazde, Tkešelašvili, Dadvani, Imnaišvili 1, Giorgadze, Jelača 1, Adeišvili 1, Sarić 1, Meski, Magrakvelidze 2, Vasić 1, Ahvlediani, Gvetadze.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA A

Utorak:

Olimpijakos - Jadran Split 12:10

Barseloneta - Ferencvaroš 12:12

Novi Beograd - Breša 11:11

Radnički - Dinamo Tbilisi 14:7

GRUPA B

Sreda

19.00: Marselj - Hanover

19.00: OSC Budimpešta - Pro Reko

19.00: Špandau - Steaua

20.30: Crvena zvezda - Jug



tagovi

Miloš ĆukLiga šampiona u vaterpoluVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara