Aleksandar Atanasijević (©Shutterstock)
Aleksandar Atanasijević (©Shutterstock)

Šok terapija, šansa za Atanasijevića

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 08:31

Posle smene Vitala Hejnena odbojkaši Peruđe danas u Čivitanovi protiv Lube žele da se vrate u život u finalnoj seriji plej-ofa odbojkaškog šampionata Italije, najjače lige na svetu

Mnogo puta se pokazalo da šok terapije daju rezultate. Harizmatični vlasnik odbojkaša Peruđe Đino Sirči, posle poraza Đavola na svom terenu od Lube u prvom meču finalne serije plej-ofa šampionata Italije, smenio je belgijskog trenera Vitala Hajnena. Loši rezultati tima ove sezone, ispadanje u polufinalu Lige šampiona od Trentina, uticali su da selektor svetskog šampiona Poljske napusti klupu prvaka Italije iz 2018. godine. Poraz u Pala Bartonu bila je kap koja je prelila čašu.

Kormilo je preuzeo doskorašnji pomoćnik Karmine Fontana, a vlasnik Sirči najavljuje da će u startnoj postavi u nastavku finalne serije da bude srpski korektor Aleksandar Atansijević koji je bio nepravedno zapostavljen kod dosadašnjeg trenera Hejnena.

Izabrane vesti

"Mislim da posle svega, nemamo šta da izgubimo, idemo da ih napadnemo, pa šta bude. Očekujem reakciju celog tima, očekujem mnogo bolju atmosferu i ponovo onu veselu, razdraganu Peruđu“, rekao je Atanasijević za Sport klub.

18.00: (1,40) Lube – Peruđa (2,70)

Belgijanac je više verovao u Holanđanina Ter Horsta koji je pružio bledu partiju u prvom meču kada je Lube slavio sa 3:1 i poveo u finalnoj seriji sa 1:0. Igra se na tri dobijene utakmice. Drugi meč igra se danas (18.00, Sport Klub 1). Lube je odmah napravio brejk, iskoristio loš momenat Peruđe. Gosti su sada s novom energijom, a videćemo da li će Atanasijević da dobije šansu i da pokaže Hejnenu da je nije bio u pravu kada ga je držao van tima u većem delu sezone.

Kubanac s poljskim pasošem Vilfredo Leon nije mogao sve sam u prvom meču. Ter Horst nije bio ubojit, pa je sav teret bio na plećima najboljeg odbojkaša današnjice. Povratak Atanasijevića u startnu postavu sigurno bi rasteretilo u napadu sjajnog primača servisa.

Lube je iskusna ekipa. U prvom meču u Peruđi odlični su bili Joandi Leal i Robertendi Simon. Dobre role imali su i Osmani Huantorena i korektor Kamil Rahlicki, a odlično je razigravao saigrače argentinski tehničar Lućijano de Čeko.

Očekuje se odgovor Peruđe. Lube brani krunu na Apeninima iz 2019. godine. Prošle sezone nije bilo prvaka u Italiji jer je sezone prekinuta sredinom marta usled pandemije virusa korona. Ove godine su ova dva titana odigrali čak sedam utakmica, a skor je 4:3 za Lube.

ITALIJA – FINALE PLEJ-OFA (DRUGA UTAKMICA)

Nedelja

18.00: (1,40) Lube – Peruđa (2,70) /u seriji 1:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

OK PeruđaLubeAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara