Cvetan Sokolov (©AFP)
Cvetan Sokolov (©AFP)

Sokolov nosi Bugare do osmine finala, Letonija navija za Francusku i Nemačku

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 13:25

Poslednje četiri utakmice u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu za odbojkaše

Danas se spušta zavesa na grupnu fazu Evropskog prvenstva za odbojkaše. Favoriti nisu imali problema da stignu do osmine finala. Na programu su po dve utakmice iz Grupe B i D u Ostravi i Talinu koje će odrediti poslednja dva učesnika prve nokaut runde.

Bugarska godinama ne spada u svetski vrh, a u Ostravu danas (16.00) protiv Belorusije u direknom obračunu bije bitku za narednu fazu takmičenja. Belorusi imaju bod više, ali ulogu favorita imaju naši istočni susedi koji su osvojili samo set u prethodna dva meča protiv dve najbolje selekcije iz Grupe B. Prva zvezda Bugaske je sjajni korektor Cvetan Sokolov. On je nekada igrao za Lube i Zenit iz Sankt Peterburga, a sada je odbojkaš moskovskog Dinama.

Izabrane vesti

16.00: (1,17) Bugarska – Belorusija (4,40)

U slučaju pobede od 3:0 ili 3:1, naše komšije bi u osmini finala igrale sa Nemačkom, drugoplasiranom reprezentacijom iz Grupe D. Pre dve godine su ove selekcije odigrale prijateljeki meč, a slavila je Bugarska sa 3:1.

16.00: (1,25) Nemačka – Slovačka (3,55)

U Grupi D u Talinu, Francuska i Nemačke su favoriti protiv Slovačke i Estonije. Letonci navijaju za Galske petlove i Pancere jer bi onda kao četvrtoplasirana selekcije izborila plasman među 16 najboljih reprezentacije Starog kontinenta i odmerila snage sa Italijom, liderom Grupe B sa sve četiri pobede. Trikolori, olimpijski šampioni iz Tokija, imaju sve četiri pobede, a izabranici brazilskog trenera Bernarda Rezendea izgubili su samo set. Očekuje se da trofejni stručnjak odmori najbolje u duelu sa jednim od četiri domaćina šampionata Starog kontinenta.

19.00: (4,40) Estonija – Francuska (1,17)

Podsetimio, Srbija će u prvoj nokaut rundi igrati protiv Turske. Malo je falilo da Orlovi odmere snage sa olimpijskim vicešampionom Rusijom. Izabranici Slobodana Kovača brane krunu šampiona iz Pariza od pre dve godine.


tagovi

CEVevropsko prvenstvo za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara