Glen Solberg (©AFP)
Glen Solberg (©AFP)

Solberg je drugi stranac šampion Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 23:16

Norveški stručnjak ponovio uspeo Islanđanina Dagura Sigurtsona koji je 2016. godine bio na krovu Starog kontinenta sa Nemačkom

Rukometaši Švedske opet su na krovu Evrope, peti put u istoriji, prvi posle dve decenije posta. Norvežanin Glen Solberg postao je tek drugi stranac na klupi šampiona Starog kontinenta.

Iskusni stručnjak koji je od 2020. godine na kormilu Tri krune ponovio je uspeh Dagura Sigurdsona koji je sa Nemačkom postao šampion Evrope 2016. godine. Tada su Panceri dobili Španiju u finalu.

Izabrane vesti

Solberg je preporodio ovu skandinavsku selekciju. Prošle godine su osvojili svetsko srebro. Poklekli su Šveđani u Egiptu od komšija Danaca u meču za zlato. U Tokiju je selekcija Tri krune stigla do četvrtfinala, a eliminisana je od Španije (33:34). Osveta je servirana u Budimpešti u finalu EP.

Norvežanin je osmi selektor koji je osvojio Evropsko prvenstvo za muškarce. Pre njega, to su učinili Bengt Johanson (četiri puta), Klod Onesta (tri puta), Đordi Ribera (dva puta), Urlih Vilbek (dva puta), a Vladimir Maksimov, Hajnel Brant i pomenuti Dagur Sigurdson po jednom.

Solberg je od 2014. do 2016. bio pomoćnik Bergeu na klupi Norveške.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

-------------------------------


tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara