Miroslav Perković (©MN Press)
Miroslav Perković (©MN Press)

Špandau “skrpio” ekipu za Ligu šampiona, Novom Beogradu olakšan posao u Berlinu

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.11.22. | 10:16

Vaterpolo utakmica ipak neće biti odložena zbog korone...

Iako su iz Nemačke stizali signali da će vaterpolo Liga šampiona krenuti odlaganjem, jer korona ponovo pravi probleme klubovima, Špandau i Novi Beograd će ipak deliti megdan u predviđenom terminu (19.30). Odigraće se sve utakmice prvog kola elitnog takmičenja, srpski i regionalni šampion neće dobiti bitku za zelenim stolom, ali će imati poprilično lak zadatak da stigne do trijumfa. 

Špandau je propustio meč za trofej, nije igrao finale Superkupa zbog velikog broja zaraženih igrača i pitanje je ko će od njih moći da se suprotstavi Novom Beogradu. A i u kakvom će fizičkom stanju biti momci koji uskoče u bazen. Nemci su “osuđeni na poraz”, no bilo je i većih iznenađenja u proteklih šest decenija, koliko se igra Liga šampiona. 

Izabrane vesti

Pred Novim Beogradom je auto-put do prve pobede ove sezone u Ligi šampiona, a Slobodan Soro je raščivijao šta se dešavalo... 

„Još od prošlog četvrtka su se vodili pregovori da li će utakmica biti odigrana. Na naše zadovoljstvo, pronađeno je rešenje i utakmica će prema unapred utvrđenom rasoredu biti održana“, potvrdio je Slobodan Soro, direktor VK Novi Beograd, i potom dodao:

„Još ne znamo u kom sastavu će Špandau nastupiti. Imali su sedmoriciu zaraženih igrača, navodno još dvojica su prijavili prepoiznatljive simptome. Ne znam kakva je regulativa u Nemačkoj po tom pitanju, da li je obavezan karantin, ali to nas kao klub i ne treba previše da zanima. Ko god da nam bude izašao na megdan naše ambicije i priprema će biti isti. Za nas je veoma važno da uhvatimo taj evroligaški ritam, da osetimo malo atmosferu tog takmičenja, kao i sudije, kriterijume i da učešće na evrosceni otvorimo na najbolji mogući način“. 

Kadrovska situacija nije sjajna ni u Novom Beogradu, postoje sitniji problemi sa povredama, ali daleko od toga da će tim koji ima zvezde poput Dušana Mandića, Alvara Granadosa, Angelosa Vlahopulosa ili Duška Pijetlovića mučiti muku da upiše bodove u Berlinu. I kada su obe ekipe u najjačim sastavima, Špandau kvalitativno nije ni blizu nivoa novobeogradskog kluba.

„Svi parametri ukazuju na to da spremno dočekuju utakmicu u Berlinu. Činjenica je da su u okolnosti u pripremi ovog duela bile malo čudne, jer sve do ponedeljka nismo znali da li će se utakmica igrati. Ali, najvažnije je da smo potpuno spremni za izazov koji nam predstoji i igraćemo u najjačem mogućem sastavu. Potrudićemo se da pružimo maksimu i na pravi način počnemo novi ciklus takmičenja u Ligi šampiona. Nadam se da ukoliko budemo dali sve od sebe da ćemo zabeležiti pobedu i da ćemo se u Beograd vratiti sa tri boda“, rekao je Živko Gocić

19.30: (15.0) Špandau (18.0) Novi Beograd (1.02)

Bez obzira na sve i uvertiru sa koronom, pristupiće vaterpolisti Novog Beograda ozbiljno utakmici, jer žele premijeru u Ligi šampiona da iskoriste za pozizanje forme. 

„Drago nam je da ćemo ipak biti u prilici da odigramo utakmicu u Berlinu. Bez obzira na to u kakvom sastavu će nastupiti ekipa Špandaua, imamo ćemo maksimalan respekt i u meč ćemo ući odlučno i veoma agresivno. Samo na taj način možemo da napredujemo, podižemo formu i dostignemo visok nivo igre što nam je cilj“, zaključio je Dušan Mandić

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO: 

GRUPA A 

Utorak

Dinamo Tbilisi - Barseloneta 8:14

Olimpijakos - Pro Reko 9:7

Hanover - Jadran Split 8:10

Radnički - Vuljagmeni 9:9


GRUPA B 

Sreda

19.00: (3.60) Jug Dubrovnik (8.00) Breša (1.45)

19.00: (4.00) Sabadelj (8.00) Ferencvaroš (1.40)

19.30: (15.0) Špandau (18.0) Novi Beograd (1.02)

20.00: (1.35) Marselj (8.00) OSC Budimpešta (4.50)



tagovi

VK Novi BeogradŠpandauLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara