Paola Egonu (©Reuters)
Paola Egonu (©Reuters)

Spektakl u četvrtfinalu EP: Italija udara na Rusiju, Paola Egonu na Arinu Fedorovcevu

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 22:28

Belgijanke bez Brit Herbots nisu imale šta da traže u duelu sa selekcijom sa Apenina

Italijanke gaze redom na Evropskom prvenstvu, Italijanke su u četvrtfinalu. A, tamo ih čeka Rusija sa Arinom Fedorovcevom, budućim superstarom. Spektakl u najavi. Sudar dve velesile i selekcije koje pretenduju na najsjajnije odličje, i žele da pokvare planove dvostrukim uzastopnim evropskim prvakinjama odbojkašicama Srbije.

Dominirale su odbojkašice Italije u grupnoj fazi – završile su prvu fazu takmičenja bez poraza i sa jednim izgubljenim setom od Slovačke. Više od toga u osmini finala nije mogla ni Belgija. Bez najbolje igračice Brit Herbots, koju je povreda izbacila sa Evropskog prvenstva, Belgijanke su bile lak plen za Italiju – 3:1 (25:14, 23:25, 25:17, 25:12).

Izabrane vesti

Za Paolu Egonu malo ko ima rešenja. Belgijanke nisu pronašle način da je zaustave. Sjajna Egonu izrešetala je rivala i meč završila sa 27 poena. Poslala je poruku Rusiji i Arini Fedorovcevoj. Ali, Italija nije samo Paola Egonu iako je ona dominantna figura i prvi izbor u napadu. Selektor Davide Macanti ima dva stuba na koja podjednako može da se osloni. Elena Pjetrini letela je po terenu, bušila je blok Belgije i meč završila sa 19 poena.

Belgijanke su samo u drugom setu uspele da pariraju odbojkašicama Italije. Došlo je tada do pada u igri, opustile su se Italijanke posle ubedljivo dobijenog prvog seta i činjenice da su Belgijanke bez najbolje odbojkašice, a tada su upola slabije i nisu neka naročita pretnja. Morao je da podvikne Davide Macanti, prodrmao je svoje izabranice i postrojio ih.

A, onda su Paola Egonu i saigračice uključile turbo mod i obrisale patos rivalkama. Mučila se Belgija u četvrtom, odlučujućem setu, da dođe do dvocifrenog broja poena. Uspela je u tome, tek da bruka ne bude neviđenih razmera.

Ruskinje po receptu Italijanki. Ishod: prolaz u četvrtfinale i davanje lažne nade Belorusiji – 3:1 (27:25, 25:20, 19:25, 25:23). Uragan Arina Fedorovceva progutao je Beloruskinje. Superstar evropske odbojke razbio je rivalke. Sa lakoćom Fedorovceva osvaja poene, a večeras ih je sasula 20. Strašna partija.

Ka prolazu i klasiku sa Italijom pogurale su Rusiju i Tatjana Kadočkina, koja je trijumfu doprinela sa 16, odnosno Irina Kapustina sa jednim poenom manje.



tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašiceodbojkaška reprezentacija ItalijePaola EgonuArina Fedorovceva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara