Miloš Ćuk (©Starsport)
Miloš Ćuk (©Starsport)

Spektakularan povratak Lige šampiona u Kragujevac: Radnički nadoknadio -4 za četiri minuta

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.11.21. | 21:46

Srpski šampion bio pred porazom od Ferencvaroša, ali uspeo da dođe do remija

Posle šest godina, vaterpolisti Radničkog ponovo su igrali meč Lige šampiona u Kragujevcu. Zbog ogromnog interesovanja za duel protiv Ferencvaroša instalirana je dodatna montažna tribina, a gledaoci su i te kako imali šta da vide. Nažalost. ne i da se u potpunosti raduju, mada kako je delovalo - odlično je ispalo.

Srpski šampion i Ferencvaroš u rezultatski izuzetno napetom meču odigrali su nerešeno 11:11 (2:2, 4:4, 1:2, 4:3) .

Izabrane vesti

Konstantnu klackalicu na stranu Ferencvaroša prevagnuo je Silard Janšik snažnim i izuzetno preciznim udarcem za 9:7 na nešto više od sedam minuta do kraja.

Mučili su se domaćini u tim trenucima da pogode. Okvir gola dvaput je zaustavio šuteve Miloša Ćuka, a onda i njegovog imenjaka Miličića. Čak devet minuta trajao je period igre Radničkog bez pogotka. Iskoristili su to gosti da povedu 11:7, ali je onda usledila serija Radničkog. Nikola Lukić i Miloš Miličić pogodili su za nadu, pa je proradio i sjajni Ćuk. S dva gola, drugi 14 sekundi pre kraja, doneo je bod svom timu.

Veliki, s obzirom na situaciju nekoliko minuta ranije.

Možda bi konačan ishod bio i drugačiji da su Kragujevčani imali još jedan tajm-aut u finišu meča, ali je Uroš Stevanović već iskoristio oba, pa su posle odbranjenog napada (Miličić blokirao Martona Vamosa) morali da pokušaju udarcem sa ogromne udaljenosti. Bezopasno po gol rivala...

Najefikasniji igrač Radničkog bio je Miloš Ćuk sa tri gola. Po dva su dali Aleksa Ukropina i Nikola Lukić, a po jedan Filip Janković, Marko Radulović, Josip Vrlić i Miloš Miličić.

Ferencvaroš je predvodio Silard Janšik sa četiri pogotka, Marton Vamoš je dao tri, Deneš Varga dva, a Danil Merkulov i Luka Damonte po jedan.

Kragujevčani su prethodno poraženi u gostima od novobeogradskog drim tima (10:16), dok je Ferencvaroš igrao nerešeno sa Brešom u Italiji (8:8).

U narednom kolu Radnički dočekuje Brešu, a mađarski predstavnik Olimpijakos.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO:

Grupa A:

Jadran - Dinamo Tbilisi 15:13

Novi Beograd - Olimpijakos 9:12

Breša - Barseloneta 14:12

Radnički - Ferencvaroš 11:11



tagovi

VK RadničkiLiga šampiona u vaterpoluMiloš ĆukJosip Vrlić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara