""
""

Srbija bila živa do poluvremena, ali Francuska je velesila! Protiv Makedonije za prolaz

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.16. | 19:45

Vladajući svetski i evropskih šampion slavio protiv Orlova - 36:26

Ne može se bagerom na svetsku silu! Rukometna reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na Prvenstvu Evrope u Poljskoj, pošto je od čete Dejana Perića bila bolja Francuska - 36:26 (19:16)

Zvuči kao onaj naš standardni izgovor, ali posle svega viđenog u sudaru sa aktuelnim evropskim, svetskim i olimpijskim šampionom nemamo šta da zamerimo Orlovima. Jednostavno u ovom trenutku Francuzi su klasa za sebe, tim koji više od decenije uteruje strah u kosti svim rivalima. Orlovi će odlučujući meč za plasman u narednu rundu takmičenja igrati za dva dana protiv Makedonije. Tada će morati da pokažu da su satkani od pravog materijala i da možemo u bliskoj budućnosti da čekamo novu rukometnu epohu.

Izabrane vesti

Kada su Francuzi u uvodnoj fazi meča poveli sa 3:1 činilo se da će Orlovi biti rastrgnuti. Međutim, tim Dejana Perića pružio je više nego solidnu igru u ofanzivi. Na kreaciju Francuza odgovarali su- kreacijom. Naši reprezentativci zaustavili su Nikolu Karabatića, ali su Gali pronalazili rupe u našem defanzivnom sistemu i bušili Darka Stanića preko krila. Sa druge strane prednjačio je Žarko Šešum sa pet golova, pratio ga je i Petar Nenadić. Možda bi utisak bio kompletniji da smo kod gola minusa iskoristili dve kontre. Ovako Omeje je „omađijao“ Nikčevića i Nenadića, a zatim kompletnu našu postavu.

Francuska je na poluvremenu imala tri gola viška. Bila je to sasvim dovoljna prednost da apsolutni šampioni na krilima perfektne fizičke pripreme  u nastavku rutinske odrade posao. Stao je i napad Srbije, a Karabatić i drugovi su iz brzih kontri završavali posao.

Najefikasniji u našim redovima bio je Žarko Šešum sa sedam golova, Nenadić je dodao četiri, a Đukić tri. 

(Foto MN Press)


tagovi

Zarko SesumSrbijaNikola KarabatićFrancuskaEvropsko prvenstvo u rukometuEvropaDejan Perić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara