Zlatni vaterpolisti Srbije (©Reuters)
Zlatni vaterpolisti Srbije (©Reuters)

Srbija bolja od očekivanog, Rusija najprijatnije iznenađenje u Tokiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 05:46

Naša zemlja osvojila dva odličja više nego što su joj predvideli novinari Fajnenšel Tajmsa

Završene su Olimpijske igre u Tokiju. Srpski vaterpolisti su trijumfom u finalu protiv Grčke sa 13:10 odbranili tron i doneli devetu medalju našoj zemlji. U odnosu na Rio pre pet godina, imamo jedno odličje više, kao i zlato više. Osim čete Dejana Savića olimpijski šampioni postali su Milica Mandić u tekvondou i Jovana Peković u karateu. U Rio de Žaneiru zlatni su bili vaterpolisti i rvač Davor Štefanek.

Po analizi Fajnenšel Tajmsa, najpoznatijeg svetskog specijalizovanog časopisa koji se bavi ekonomijom, Srbija se nalazi na 26. mestu, sa dva odličja više nego što su to predvideli novinari ovog časopisa pre početka Olimpijskih igara.

Izabrane vesti

Prema ovoj analizi olimpijski tim Rusije najprijatnije je iznenađenje na Igrama u Tokiju. Sportisti koji su se takmičili pod zastavom Olimpijskog komiteta osvojili su 71 medalju, čak 20 više nego što je prognozirano. Na drugom mestu je Holandija (18 medalja više), a treća Australija (17 više od predviđenog).

Od zemalja u Regionu Slovenija je 40. (+1), Makedonija 63. (predvideli jedno zlato, a Makedonci osvojili srebro), dok je Hrvatska na 92. poziciji liste sa dve medalje manje nego što su prognozirali u Fajnenšel Tajmsu.

Utorak, 19.00: (3,60) Šerif (3,35) Crvena zvezda (2,10)

Najneprijatnije iznenađenje je Francuska koja je osvojila 19 medalja manje od očekivanja iako su Galski petlovi dominirali u kolektivnim sportovima. Rukometni tron osvojili su i muškarci i žene, odbojkaši su bili zlatni, košarkaši srebrni, a košarkašice bronzane.



tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara