Andrej Barna (©AFP)
Andrej Barna (©AFP)

Srbija ima 66 putnika za Pariz: Srpska štafeta izborila vizu i finale Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.02.24. | 13:11

Kvartet Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Uroš Nikolić i Nikola Aćin drugi put će učestvovati na Olimpijskim igrama

Olimpijske igre su se primakle, manje od pola godine (26. jul – 11. avgust) ostalo je do početka najvećeg planetarnog događaja, a broj srpskih sportista koji će se pojaviti u Parizu raste iz dana u dan. Sve ih je više.

Vaterpolisti su juče direktnim plamsanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva izborili vizu, a danas im se pridružila srpska štafeta u sastavu Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Uroš Nikolić i Nikola Aćin. Kvartet je na planetarnom šampionatu u Kataru isplivao olimpijsku normu, pa Srbija sada ima sigurnih 66 putnika za Pariz.

Izabrane vesti

Srpska štafeta 4x100 je ostvarila vreme 3:14,42 što je bilo dovoljno za šesto mesto i plasman u finale Svetskog prvenstva. Takođe i za odlazak na Olimpijske igre.

Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Uroš Nikolić i Nikola Aćin će danas od 18.31 plivati u finalu planetarnog šampionata, a na Olimpijskim igrama će učestvovati drugi put u ovom sastavu. Prethodno je ovaj kvartet predstavljao Srbiju i u Tokiju.

Preko Svetskog prvenstva u Dohi je 13 štafeta izvadilo olimpijsku vizu, dok su tri to već učinile letos na šampionatu vodenih sportova održanom u japanskoj Fukuoki.



tagovi

Velimir StjepanovićNikola AćinUroš NikolićAndrej BarnaOlimpijske igre 2024Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara