Komentari na vest

Srbija ima novu šansu za medalju: Datunašvili u repersažu

A

ArheologAki

pre gotovo 3 godine

Sumnjam, s obzirom na to da je u istoj kategoriji na Evropskom prvenstvu tukao u osmini finala Vjekoslava Luburića koji je odlukom Hrvatskog saveza bio ispred Hukleka u 87kg. Druga stvar, Ukrajinac je dobio Hukleka uz dva bacanja danas, dok se protiv Zurabija ozbiljno namucio i dobio uz blago recenu kontraverznu odluku sudija, koji nisu sudili prekid napada Ukrajincu u parteru kada mu se Zurabi prvo odbranio i u nastavku svega toga ipak pustili bacanje preko pojasa.. Dakle po mom mišljenju ako prodje Alžirca koji ima nezgodan hvat, mislim da je ozbiljan favorit za bronzu
P

Pa1

pre gotovo 3 godine

I opet pitanje: kakvu korist ima Srpski sport od angažovanja stranaca u individualnim sportovima???
A

ArheologAki

pre gotovo 3 godine

Udario sam ti minus u startu da znaš, jer u ovom konkretnom slučaju, s obzirom na to da mi nismo imali nikakvog ozbiljnog predstavnika u 87kg imamo jaku veliku korist. Prvo iz razloga što je momak već postao Evropski šampion pod zastavom Srbije, drugo iz razloga što ima šanse sutra preko Alžirca (mada će biti jako težak meč) da udje u meč za bronzu sa Hrvatom (od koga je realno jači), a treći je to što će neki novi klinci gledajući njega početi da treniraju rvanje!!
G

Gostimir

pre gotovo 3 godine

Arh : Ako i dođe do Hulka, nema šta tražit.
P

Pavle89

pre gotovo 3 godine

Zato što nema niko naš u toj kategoriji na tom nivou kao Zurabi Datunašvili (87 kg). Nije on jedini Gruzijac koji nastupa za reprezentaciju Srbije u rvanju. Tu je i Mihail Kadžaja (97 kg).
P

Pa1

pre gotovo 3 godine

Sve ja to znam ali Srpski sport nema ništa od toga. Naša deca odustaju od treninga,neki odu da se takmiče za druge države a mi uvozimo strance. Lažna slika o snazi našeg sporta!
A

ArheologAki

pre gotovo 3 godine

Pa nije njegova krivica što nema nikoga u toj kategoriji kod nas. Rvanje je specifičan sport i prosto uvek nastupa onaj koji je spremniji i jači. Kada bude postojao neki rodjeni Srbin (apsolutno ne treba i ne sme da se broje krvna zrnca) koji zaslužuje mesto u rvačkom sastavu i izbori mesto u reprezentaciji legitimno borbama, drage volje ću navijati za istog. Do tada, Zurabiju želim svu sreću i da nam sutra donese bronzu, a u budućnosti mnogo sjajnih borbi
P

Pa1

pre gotovo 3 godine

Naravno da ću navijati za njega i naravno da ne treba brojati krvna zrnca. Ipak njegov uspeh neće promeniti ništa u našem rvanju,Srbija će mu plaćati nacionalno priznanje doživotno a naša deca će raditi za druge države. On nije "proizvod" našeg sporta, ni jedno dete neće početi da trenira zbog njega... Obrni-okreni- više štete nego koristi!