Juniorke Srbije (©CEV)
Juniorke Srbije (©CEV)

Srbija nije igrala, a obezbedila prolaz u polufinale

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.01.24. | 19:38

Juniorke sutra treba da pobede Crnu Goru kako bi sa prve pozicije prošle dalje

Juniorska reprezentacija Srbije danas nije izlazila na teren, ali može da se raduje zbog prolaza u polufinale prve runde Zonskih kvalifikacija.

Naše mlade odbojkašice su u prvom kolu pobedile Grčku maksimalnim rezultatom, a danas je u drugom ta selekcija posle pet setova slavila protiv Crne Gore - 3:2 (25.13, 25:11, 23:25, 23:25, 16:14).

Izabrane vesti

Iako je samo jedan meč odigrala Srbija, trenutno je na prvoj poziciji. Grčka je završila grupnu fazu sa dva boda i već sad je poznato da neće moći da preskoči selekciju koju vodi Vladimir Vasović.

Ostaje pitanje da li će Srpkinje dalje sa prve ili sa druge pozicije. Ukoliko sutra savladaju Crnu Goru (17.00 časova) potvrdiće prvo mesto i dobiti slabijeg protivnika u polufinalu kvalifikacija.

U 2. kolu u A grupi, Rumunija je savladala takozvano Kosovo sa 3:0 (25:16, 25:9, 25:12). U trećem kolu se sastaju Turska i tzv. Kosovo u četvrtak od 14.00 časova.

Plasman na EP iz Zonske, I runde kvalifikacija do sada su izborili Švedska (NEVZA), Hrvatska (MEVZA), Poljska (EEVZA) i Italija (WEVZA). U II rundi kvalifikacija iz BVA može igrati pet reprezentacija. Turniri će se odigrati od 4. do 7. aprila, a žreb će se obaviti u februaru 2024.



tagovi

odbojkaški savez srbijeVladimir Vasović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara