Tijana Bošković i Mina Popović u bloku (©MN Press)
Tijana Bošković i Mina Popović u bloku (©MN Press)

Srbija sa Italijom igrala 2:2, Uzelac u startnoj postavi, Boškovićeva najbolja

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 21:13

Gvideti dao priliku na startu i liberu Aleksandri Jegdić

Ni u drugom pripremnom meču Srbija nije dobila Italiju, ali ovog puta bar nije izgubila. Odbojkašice su odigrale četiri seta u Firenci, a posle toga je rezultat bio 2:2 (25:18, 25:19, 20:25, 25:27). Prva dva seta uzele su protivnice, a druga dva Gvidetijeve izabranice.

Ponovo je u našoj selekciji najbolja bila Tijana Bošković. Jedina je odigrala sva četiri seta, a meč je završila sa 17 poena. Iz napada je osvojila 16, a dobila je 42 lopte (38 odsto). Napravila je pet grešaka i četiri puta je izblokirana.

Izabrane vesti

Dvocifrena je bila još samo Sara Lozo, koja ovog puta nije bila u startnoj postavi, nego je dobila priliku u trećem i četvrtom setu. Skupila je deset poena (14-8 napad, jedan blok, jedan as).

Maja Aleksić je takođe bila na terenu u poslednja dva seta, upisala je osam poena, uz veoma siguran napad (9-6, 67 odsto) i dva bloka. Po sedam poena su osvojile Mina Popović i Aleksandra Uzelac, Maja Ognjenović je upisala četiri, Buša Bianka tri, Bojana Drča i Jovana Stevanović po dva, a Katarina Lazović jedan.

Gvideti je na ovom meču poslao na teren malo drugačiju postavu u odnosu na dan ranije - u dijagonali su bile Maja Ognjenović i Tijana Bošković, Bianka Buša i Aleksandra Uzelac, Jovana Stevanović i Mina Popović, dok je na poziciji libera bila Aleksandra Jegdić.

U nastavku priliku nisu dobile samo Ana Bjelica i Hena Kurtagić.

Kad je Italija u pitanju - najviše poena imala je Ekaterina Antropova - 17, dok je Paola Egonu skupila 14. Mirjam Sila je bila treća dvocifrena sa 11. Marina Lubijan se zaustavila na devet.

U sredu se odbojkašice Srbije vraćaju u Beograd, gde nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje 15. avgusta. Srbija prvu utakmicu igra 18. u Gentu protiv Ukrajine od 17.00 časova.



tagovi

odbojkaški savez srbijeŽenska odbojkaška reprezentacija Italiježenska odbojkaška reprezentacija SrbijeĐovani GvidetiTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara