Odbojkašice Srbije (©FIVB)
Odbojkašice Srbije (©FIVB)

Srpkinje iznenađene pobedom Brazilki, ali spremne za veliku borbu: Odlične su u svemu - prijemu, napadu, bloku

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 18:32

Danijele Santareli očekuje maraton u finalu protiv jednog od najboljih timova sveta

Srbija u finalu na najvećim takmičenjima - to je postao standard. Od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru odbojkašice Srbije makar jednom godišnje - a bivale su i češće - igraju za zlato, na putu do novog i odbrane svetske krune stoje im Brazilke, koje su u prošlosti umele da im zagorčaju život. Sudar titana, veoma sličnih ekipa sa vanserijskim igračicama garantuje spektakularno finale. I maratonsko. 

Za maraton se priprema Srbija, javlja se Danijeleu Santareliju da će jedina neporažena selekcija na Svetskom prvenstvu i jedan od najboljih timova sveta igrati veoma dug meč. Možda i u pet setova, i zato je od trenutka kada su Brazilke eliminisale Italijanke, što je iznenadilo dobar deo reprezentativki Srbije, svaki trenutak posvetio video-analizi. 

Izabrane vesti

„Sutra očekujem da bi meč mogao da bude dug, veoma dug. Naravno, ako budemo igrali na našem nivou. U finalu će igrati dva slična tima, postoje i određene razlike, ali je važno da igramo na visokom nivou“, rekao je Danijele Santareli i dodao da su svaki trenutak slobodnog vremena koristili za pripremu finala: 

„Nismo želeli da gubimo vreme jer je svaki trenutak važan da se pripremimo na najbolji način. Brazil je juče odigrao neverovatnu utakmicu i izbacio Italiju. Brazil je jedan od najboljih timova na svetu“. 

Iako je Brazil creme de la creme svetske odbojke, Katarina Lazović i ostale reprezentativke Srbije su iznenađenje rivalom u finalu. Očekivale su reprizu iz 2018. godine i novu bitku sa Italijankama. 

„Gledale smo polufinale i iznenadile smo se kada je Brazil pobedio Italiju i doprineo tome da se ne ponovi prethodno finale. Brazil je veoma dobra i energična ekipa. Sve igračice su uključene, ne samo prvih šest. Videli smo da njihov selektor koristi u igri sve odbojkašice, pošto često vrši izmene. Zbog toga smo u video analizi morali da gledamo ceo tim, napade svih igračica. Očekujem veliku borbu u finalu Svetskog prvenstva“, kazala je Katarina Lazović za Odbojkaški savez Srbije. 

Rak-rana su Brazilke za Srbiju ove godine. Dobile su oba direktna duela, ali od tada se mnogo toga promenilo u timu Danijelea Santarelija

„Sada je potpuno drugačija situacija u odnosu na prvi meč Lige nacija u Brazilu kada smo izgubile 3:0. U polufinalu smo dobro krenule u utakmicu i pokazale da možemo da igramo protiv njih. Igramo sa više samopozdanja i sigurna sam da možemo da odigramo dobar meč“, podvukla je Lazovićeva.

Brazil je odličan u svim segmentima igre - napadu, odbrani, prijemu servisa, ali za svetsko zlato će igrati protiv “preslikanog” tima. 

„Brazilke su imale težak meč protiv Japana, a sjajno su igrale u polufinalu sa Italijom. Imale su odličan prijem servisa, odbranu, napad, to je ono što čini Brazil. Međutim, u subotu ćemo mi biti sa druge strane mreže. Želimo da ponovimo uspeh iz 2018. godine kada smo osvojile titulu“, poručila je Teodora Pušić

Aleksandra Jegdić će, kao i Sara Lozo, debitovati u finalu na velikom takmičenju. Za Brazilke ima samo reči hvale, pogotovo za neverovatnu Gabi Gimaraeš i Kerol, koja je na mreži do sada bila neprobojni zid. 

„Nisam mogla da pretpostavim ko će pobediti. Brazil ceo turnir igra odličnu odbranu, Gabi ih predvodi u napadu i sjajna Karol u bloku. Videli smo da je juče imala deset blokova . S druge strane, svi znamo kakva je ekipa Italija. kada Egonu ima svoj dan retko ko može da je zaustavi, ali sinoć je Brazil uspeo u tome. Očekujem jako dobru utakmicu, mi smo spremne za finale. Bile bismo i da su nam Italijanske protivnice. Moje prvo veliko takmičenje i odmah finale. Presrećna sam i jedva čekam finale i nadam se najboljem", zaključila je Aleksandra Jegdić razgovor za Odbojkaški savez Srbije.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2022Katarina LazovićAleksandra JegdićTeodora Pušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara