Jelena Lavko (©Starsport)
Jelena Lavko (©Starsport)

Srpkinje preokretom do pobede na Kupu Karpata, Špankinje bez rešenja za Lavko i Stoiljković

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 19:28

Tim Uroša Bregara u nastavku zaigrao bolje u odbrani i slavio u neizvesnoj završnici – 30:28

Nema Jovane Kovačević i Nataše Lovrić – nema problema! Jer, tu je Jelena Lavko. Bez rešenja su bile Špankinje za Lavko i Stoiljković na Kupu Karpata, i Srbija je u rumunskoj Bistrici udarila prvu recku – 30:28 (16:17).

Ima razloga za zadovoljstvo Uroš Bregar mesec dana pre početka Evropskog prvenstva za rukometašice, koje će se odigrati u Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji, jer Srbija je kadra i u krnjem sastavu da pobeđuje ozbiljne reprezentacije. A, posebno može da ga raduje to što je trijumf stigao kao plod dobre igre u odbrani.

Izabrane vesti

Ostvarile su rukometašice Srbije prvu pobedu na Kupu Karpata posle preokreta, nadoknadile su minimalan zaostatak iz prvog poluvremena, zaigrale agresivnije u fazi defanzive i na krilima Lavko i Stoiljković srušile Špankinje.

Lavko je devet puta pogađala metu, a Stoiljković ju je pratila u stopu. Postigla je jedan gol manje i poništila sve strele Arkosove. Daleko najefikasnije bile su Lavko i Stoiljković u srpskom timu, a veliki doprinos u napadu dale su i Janjušević i Bojičić, koje su u tri navrata tresle mrežu španske reprezentacije.

Za najkorisnijeg igrača na premijernom duelu Kupa Karpata proglašena je Jelena Lavko, ko je bila i najefikasniji akter prve od tri pripremne utakmice rukometašica Srbije.

Bila je ovo teška i borbena utakmica. U prvom poluvremenu je Španija uspevala da održava blagu prednost, ali smo zatim u nastavku zaigrale bolje u odbrani, ispoštovale sve dogovore koje smo postigle sa trenerom u poluvremenu i ostvarile pobedu. Trofej Karpata je od velikog značaja jer igramo važne utakmice u susret Evropskom prvenstvu, važno je da radimo na detaljima igre i steknemo samopozdanje za sve što predstoji. Sutra igramo sa domaćinom turnira, neće biti lako. Veliki broj naših devojaka igra u Rumuniji, pa se međusobno poznajemo i smatram da nas očekuje dobra utakmica”, rekla je Jelena Lavko posle trijumfa nad Španijom.

SRBIJA – ŠPANIJA 30:28 (16:17)

SRBIJA: Ćetković, Stošić 2, Vukajlović 1, Lavko 9, Agbaba, Đurašinović, Nuković, Janjušević 3, Risović, Kojić, Jovović 1, Stamenić 1, Bojičić 3, Stoiljković 8, Radević, Tabak, Liščević 2, Petrović, Graovac.

ŠPANIJA: Aroheria 1, Cesareo, Kasteljanos, Gutijerez 4, Ečevaria 3, Spunjinji, Gonzales 2, Vegue, Fernandez 1, Rodrigez 3, Ala, Valdivia 4, Čapčet 1, Arkos 8, Kapdevila, Kabral 1.

KUP KARPATA (BISTRICA, RUMUNIJA) – 1. KOLO

Četvrtak

Srbija - Španija 30:28 (16:17)

19.00: (1,12) Rumunija (13,0) Austrija (7,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeJelena LavkoŽenska rukometna reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara