Anđela Janušević (© Star sport)
Anđela Janušević (© Star sport)

Srpkinje protiv Šveđanki otvaraju EP: Nemaju kvalitetnog šutera spolja, cilj je da sprečimo igru „dva na dva“

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 14:30

Selektor Bregar i desni bek Janušević pred duel u Celju

Pripreme u završnoj liniji. Ostao je samo još jedan dan do početak Prvenstva Evrope u Sloveniji, a rukometašice Srbije deluju spremno.

Prvi meč Grupe B igraju u petak, protivnik će Švedska, koja važi za favorita, ali naše dame vide šansu.

Izabrane vesti

Šveđanke igraju agresivnu odbranu, možda malo atipično za skandinavske timove. Agresivne su u i izlaze često, naš zadatak je da ne gubimo lopte na pivote i ne tražimo pasove na krila. Ako nam to preseku, dolaze do lakih golova iz polukontri i kontri. Skandinavska ekipa koja postiže dosta lakih golova i vrši brzu tranziciju“, upozorana selektor Uroš Bregar.

Meč se igra u petka od 20.30, a Srbija je još u grupi sa domaćinom Slovenijom i Danskom. No, prvo – Švedska.

Za nas je u odbrani najbitnije da zaustavimo bekovsku liniju Dano, Roberts, Petren od početka, a to znači da moramo da imamo gustinu. One nemaju kvalitetnog šutera spolja, a imaju individualnu brzinu, pokretljivost u napadu i fenomenalan protok lopte. Ako budemo dobri u individualnim duelima i ako zaustavimo njihovu igru „dva na dva“ sa Blom i Lagerkvist, onda možemo da se nadamo uspehu“, nacrtao je Bregar put do pobede.

Desni bek Anđela Janjušević podseća da su Srpksinje već igrače dva meča u kvalifikacijama za EP baš sa Švedskom. Dobile su u Zrenjaninu, a izgubile u gostima.

Te dve utakmice iz kvalifikacija su nam bile od velike koristi. Sjajno je što smo jednu pobedile na domaćem terenu i pokazale da možemo da se nosimo sa Šveđankama. U drugoj kvalifikacionoj utakmici u Švedskoj smo u jednom periodu pružili dobru partiju. Ako budemo zaustavile njihovu kontru i ako budemo dobre u duelima „jedan na jedan“ i „dva na dva“, neće biti problema. Utakmica traje 60 minuta i važno je da budemo koncentrisane kako bismo došle do prva dva boda. Veoma je bitno kako ćemo otvoriti prvenstvo, zna se da je uvek ta prva utakmica na takmičenju najteža“, dodala je Janjuševićeva.


 


tagovi

rukometni savez srbijerssUroš BregarAnđela Janjuševićženska rukometna reprezentacija SrbijeEP za rukometašiceevropsko prvenstvo za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara