Aleksandra Uzelac u napadu (©FIVB)
Aleksandra Uzelac u napadu (©FIVB)

Srpkinje vodile glavnu reč, pa stale: Brazil iskoristio poklonjene poene i uzeo dva boda

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.06.23. | 04:17

Izabranice Đovanija Gvidetija poražene u taj-brejku

Ponovo je Srbija igrala pet setova, ali ovog puta se na kraju maratona nije radovala. Vodile su Srpkinje glavnu reč u prvom delu meča, međutim u četvrtom i petom setu dozvolile su Brazilkama da ih u potpunosti nadigraju. Domaćin je u Braziliji zabeležio pobedu na krilima sjajnih navijača, koji su pokazali šta znači stvarno imati domaći teren - 3:2 (23:25, 25:22, 21:25, 25:12, 15:11).

Ekipa Đovanija Gvidetija je napravila na ovom meču preveliki broj grešaka, pa je na taj način pomogla protivniku da u neizvesnom duelu odnese dva boda. Čak 35 poklon poena dobile su Brazilke - skoro set i po. Iako su Srpkinje bile bolje u napadu i imale više as servisa, broj grešaka ih je ovog puta koštao pobede. Blok je u odlučujućim trenucima bio glavno oružje protivnica... Na to naše nisu imale pravi odgovor.

Izabrane vesti

Posle ovog kola svetske šampionke imaju skor 1-5. U narednoj rundi naša reprezentacija će odmeriti snage sa Tajlandom. Taj meč je na programu u istom terminu od 2.00 u noći između petka i subote. Poslednji rival 24 sata kasnije biće selekcija Hrvatske, koja je do sada ostvarila svih pet poraza. Brazil sada ima učinak 5-1, a za naredna dva rivala ima Nemačku i Ameriku.

Još pre početka turnira kad je objavljeno da za Brazil neće igrati Gabi Gimaraeš i Ana Kristina De Souza, bilo je jasno da će Srbija protiv domaćina imati lepu priliku za pobedu. Bez takve dve igračice njihov nacionalni tim je znatno slabiji...

Osetile su Srpkinje kakvu šansu imaju, iako nisu u kompletnom sastavu. Zaigrale su odlično od početka, nije bilo straha ni od protivnika, ni od atmosfere u hali. Držale su se veoma dobro do kraja trećeg seta, kada su stigle do prednosti 2-1. Ali, onda su potpuno stale i prepustile rivalu inicijativu.

Brazilke su onda počele da igraju baš onako kako su navikle publiku već godinama. Dominantne su bile pre svega u bloku, ali nisu zaostajali ni drugi elementi. Srbija nije imala nikakav odgovor u četvrtom setu na njihovo izdanje. Malo je nedostajalo da svetske šampionke ostanu na jednocifrenom broju poena. Ipak, nekako su uspele da doguraju do 12.

Sve je moralo da se rešava u taj-brejku. U mnogo boljem raspoloženju dočekale su odlučujući period domaće odbojkašice, a velika pomoć im je stizala sa tribina. Zalet koji su uhvatile u četvrtom činu nisu puštale ni u petom. Od samog početka su bile za korak ispred, a Gvidetijeve izabranice nisu imale snage za preokret.

U pobedničkom sastavu najbolja je bila Taisa sa 18 poena, od čega čak devet iz bloka! Kisi Nasimento je ispratila sa 16, dok su po 12 osvojile Ana Karolina Da Silva i Moreira Prisila. Kod Srpkinja je najefikasnija bila mlada Aleksandra Uzelac sa 17 poena. Po 13 su zabeležile Jovana Stevanović i Sara Lozo, dok se na 12 zaustavila Maja Aleksić. Bianka Buša i Ana Bjelica su upisale po sedam, a Katarina Lazović i Slađana Mirković po tri.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - DRUGI VIKEND

Petak

Brazil - Srbija 3:2

07.30: Turska - Kanada

11.00: Poljska - Holandija

14.30: Bugarska - Kina

19.00: Japan - Nemačka

22.30: Južna Koreja - Hrvatska



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Brazilaženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašiceĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara