(©Starsport)
(©Starsport)

Srpski Krim ostao bez snage, Norvežanke na velikih plus sedam

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 16:52

Gotovo nemoguća misija za slovenački tim u revanšu za šest dana - 25:32

Slovenački Krim, za koji nastupaju čak četiri srpske rukometašice, ne samo da nije uspeo da napravi iznenađenje u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, već je praktično izgubio svaku šansu da se nađe na Fajnal foru u Budimpešti. Krim je u prvom meču u Stožicama poražen od norveškog Vipersa sa ogromnih sedam golova razlike, pa se nalazi u praktično bezizlaznoj situaciji pred revanš koji je na programu za šest dana - 25:32 (10:14).

Norvežanke su prevagu na terenu napravile već u finišu prvog poluvremena, kada su u tri navrata stizale do pet golova prednosti, a onda su dodale gas u drugom poluvremenu, u kojem su čak 18 puta tresle protivničku mrežu. U samom finišu bilo je i osam golova prednosti za gošće, ali je Krim golom Ane Gros uspeo da smanji na sedam.

Izabrane vesti

Upravo je Ana Gros bila ubedljivo najefikasnija u domaćim redovima sa osam postignutih golova, dok su po četiri dale Andrea Lekić, Alja Varagić i Tjasa Stanko. Katarina Krpež Šlezak je postigla jedan pogodak, dok se Sanja Radosavljević nije upisala u strelce iz jednog pokušaja. Jovana Risović je imala osam odbrana iz 25 udaraca, ali je sa druge strane blistala fenomenalna Katrin Lunde sa čak 15 uspešnih intervencija.

Kod gošći je najefikasnija bila Ana Debelić sa devet golova, dok je pet dana Nora Merk.

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠICE - ČETVRTFINALE

Brest - Đer 21:21

Mec - Rostov Don 10:0

Nedelja

Krim - Vipers 25:32 (10:14)

CSM Bukurešt - Esbjerg 25:24 (9:12)


tagovi

Sanja RadosavljevićAndrea LekićKatarina Krpež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara