(AFP)
(AFP)

Starh od novog soja korona virusa obrisao sve NHL igrače sa spiska učesnika Olimpijskih igara u Pekingu

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.12.21. | 16:43

Trenutno je oko 100 hokejaša iz najjače lige na svetu pozitivno na kovid-19

Većina od 12 učesnika predstojećih Zimskih olimpijskih igaram (3-20. februar 2022) biće značajno oslabljena. Posebno selekcije SAD i Kanade, jer je Nacionalna hokejaška liga (NHL) odlučila je da ne šalje svoje igrače na u Peking, zabrinuta za širenje omikron soja korona virusa, navodi ESPN.

NHL je prošlog septembra pristalo da prekine sezonu kako bi igrači mogli da se pripreme za takmičenje u Pekingu uz upozorenje da bi odluka mogla da bude povučena zbog ograničenja izazvanih pandemijom. Rok za povlačenje sa ZOI je do 10. januara bez finansijskih sankcija.

Izabrane vesti

S druge strane, NHL i Unija hokejaša dogovorili su se da prekinu sve utakmice od danas do 25. decembra zbog zbog porasta slučajeva mešu timovima. Liga je pre dva dana navela da želi da izbegne neograničenu suspenziju takmičenja 32 tima iz Kanade i SAD, ali je naknadno najvila otkazivanje aktivnosti devet timova tokom božićnih praznika zbog velikog broja pozitivnih, kao i one mečeve u kojima timovi moraju da prelaze granicu između dve države.

Trenutno je oko 100 od ukupno 700 NHL hokejaša van stroja zbog protokola protiv kovid-19.


tagovi

hokej na leduNHLOlimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara