Bojana Drča (MN Press)
Bojana Drča (MN Press)

Startuje plej-of za odbojkašice: Večiti derbi na Banjici, TENT gostuje na Ubu

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.03.22. | 11:45

Prve četiri utakmice četvrtfinala u ženskoj konkurenciji na programu večeras

Sve što je odigrano u ligaškom delu može da se zaboravi, jer danas startuje plej-of za odbojkašice. Osam ekipa koje su izborile mesto u razigravanju su: Železničar, Jedinstvo, Crvena zvezda, Ub, TENT, Partizan, Srem i Inđija. Ub će svom snagom braniti titulu, a nekoliko timova je iznelo ozbiljnu kandidaturu za novog šampiona.

Najzanimljiviji duel u četvrtfinalu plej-ofa mogli bi da odigraju Ub i TENT. Interesantan za publiku zbog tradicije može da bude i večiti derbi na Banjici, u kome je Zvezda veliki favorit. Neizvesnost se ne očekuje na okršajima Železničar - Inđija i Jedinstvo - Srem.

Izabrane vesti

Odbojkašice Uba (MN Press)Odbojkašice Uba (MN Press)

Odbojkašice Železničara su ligaški deo završile na prvoj poziciji sa 16 pobeda i dva poraza. Bile su u dugačkoj seriji pobeda na domaćoj sceni, koja je prekinuta porazom u finalu Kupa. Nisu izabranice Branka Kovačevića pokazale na domaćem terenu ono što se od njih očekivalo i na šta su navikle publiku, pa je pehar završio u rukama odbojkašica Crvene zvezde. Popravnog u Kupu nema, ali na startu plej-ofa imaju priliku da poprave raspoloženje. Ne samo da su Lajkovčanke favoriti večeras protiv Inđije, nego su i jedan od glavnih kandidata za titulu.

Prvi obračun je na programu u Lajkovcu od 19 časova, drugi za tri dana u Inđiji. Četvrtfinale serije se igraju dok jedan tim ne ostvari dve pobede. Inđija je kao osmoplasirana obezbedila mesto u razigravanju (skor 5-13), što za ekipu Nikole Jerkovića predstavlja sasvim zadovoljavajući rezultat s obzirom na to da je stigla iz nižeg ranga takmičenja. Debitantkinje u Superligi znale su dobro da namuče na papiru mnogo kvalitetnije timove, pa se očekuje da i na oproštaju pokažu zašto su zaslužile mesto u eliti.

Odbojkašice Železničara (MN Press)Odbojkašice Železničara (MN Press)

Jedinstvo iz Stare Pazove je dugo čuvalo vodeću poziciju, ali je u poslednjem kolu ostalo bez nje. Cakovićeva četa je pružala odlične partije tokom ligaškog dela, iako nije bila u centru pažnje kada se na početku pričalo o glavnim kandidatima za vrh tabele. Kako je vreme prolazilo Pazovčanke su sve više oduševljavale publiku, pokazale su da su pravi tim i da zajedničke godine u istom sistemu mnogo znače. Završile su na drugoj poziciji (15-3), pa će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Sremom, koji je bio sedmi (5-13).

Dva puta se se ove sezone ukrstili putevi Mirjane Musulin i Jova Cakovića. Oba meča su maksimalnim rezultatom pripala ekspediciji iz Stare Pazove. I u trećem je Jedinstvo veliki favorit za prolaz u polufinale plej-ofa.

Odbojkašice Crvene zvezde dočekuju razigravanje u odličnoj atmosferi, posle osvajanja prvog trofeja posle osam godina čekanja. Crveno-bele su podigle pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije i tako pokazale da veoma naoštrene ulaze u najvažniji deo sezone. U ligi su bile treće (14-4), pa su u četvrtfinalu zakazale duel sa večitim rivalom Partizanom (8-10). Prvi meč se igra večeras od 18 časova i 30 minuta na Banjici, a drugi u nedelju u Masteru.

Ove sezone su već dva puta igrali jedni protiv drugih, prvi put je pobedila Zvezda - 3:1, a drugi put Partizan na domaćem terenu - 3:2. Pokazale su tad Zakočeve devojke da mogu da igraju i sa najjačima, ali im su u plej-ofu za iznenađenje daju ipak mnogo manje šanse.

Darko Zakoč (MN Press)Darko Zakoč (MN Press)

Sa četvrtog mesta u plej-of ušao je Ub, a sa petog TENT. Oba tima su mogla da se posvete pripremi za četvrtfinale, jer nisu učestvovala u završnici Kupa Srbije. Šampionke su ove sezone prikazivale promenljive partije, ali verovatno ono najbolje od njih tek može da se očekuje.

Izabranice Marijane Boričić su sa Obrenovčankama odigrale poslednji meč ligaške faze i tada su dobile rezultatom 3:1. I sada imaju ulogu favorita, ali protivnik nije nimalo naivan.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA U SUPERLIGI ZA ODBOJKAŠICE

17.00: Ub - TENT

18.30: Crvena zvezda - Partizan

19.00: Železničar - Inđija

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - Srem


tagovi

Superliga Srbije u odbojciŽOK PartizanŽOK Crvena zvezdaŽOK Železničar LajkovacŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara