Kraft (©Reuters)
Kraft (©Reuters)

Štefan Kraft iz Ruke odleteo u istoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.11.23. | 19:23

Dominacija Austrijanca na startu sezone ski skokova

Žutu majicu na startu nove sezone ski skokova poneo je Štefan Kraft. Austrijanac, koji je prethodnu takmičarsku godinu završio kao vicešampion Svetskog kupa, oduvao je konkurenciju prvog vikenda, čiji je domaćin bila finska Ruka.

Nije samo Kraft razbio konkurenciju, nego je danas odleteo u istoriju! Austrijski as, nekadašnji dvostruki pobednik Svetskog kupa, leteo je dva puta po 148,5 metara i skupio ukupno 363,5 boda. A, to je najveći bodovni saldo koji je u istoriji ski skokova neki takmičar osvojio na velikoj skakaonici!

Izabrane vesti

Kraft je leteo kao da ima krila, mada je bio dan za sjajne skokova, pošto su daleko išli i Andreas Velinger (146m), Jan Herl (145), Štefan Lejhe (145), Anže Lanišek (144,5), samo što niko osim pobednika nije uspeo da ode toliko daleko, niti da spoji dva gigantska leta.

Posle prve stanice i dve runde takmičenja Štefan Kraft ima 200 bodova, a uz to je danas zaokružio tačno 100. plasman na pobedničko postolje u karijeri. Pored njega danas je završio kao drugoplasirani njegov zemljak Jan Herl, dok je treće mesto pripalo Nemcu Andreasu Velingeru.

Branilac titule iz prošle sezone, Norvežanin Granerud završio je tek na desetom mestu.



tagovi

ski skokoviŠtefan Kraft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara