Stefano Lavarini (©Reuters)
Stefano Lavarini (©Reuters)

Stefano Lavarini još dve godine u Novari

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.05.22. | 10:23

Na obostrano zadovoljstvo produžena je saradnja do leta 2024.

Kada se sklapa ekipa za novu sezonu, obično se navodi da je najvažnija stavka da se na vreme postigne dogovor sa trenerom. Italijanska Novara se vodila istim načelom. Kao rezultat pregovora stigao je produžetak saradnje sa Stefanom Lavarinijem.

Italijanski stručnjak je potpisao novi ugovor i na istoj klupi će sedeti do leta 2024. godine. Uporedo će obavljati i funkciju selektora odbojkašica Poljske.

Izabrane vesti

"Tokom avanture u Novari, Lavarini je doveo klub do četiri finala od mogućih šest u Italiji. U obe sezone su se kvalifikovali za Ligu šampiona, gde će od oktobra učestvovati šesti put uzastopno", navodi se u objavi na društvenim mrežama.

U klubu je već objavljeno da ostaju Kristina Kirikela, Katarina Boseti, Sara Bonifacio...

Ove sezone Novara je ligaški deo okončala na drugoj poziciji, ali je ispala u polufinalnoj seriji od Monce sa 2:1. U Ligi šampiona je za dlaku ostala bez četvrtinala, skor 4-2 nije joj bio dovoljan da prođe grupnu fazu.

U nacionalnom kupu Novara je poražena u finalu od Koneljana posle velike borbe - 3:2. U Superkupu je doživela neuspeh protiv istog rivala samo drugačijim rezultatom - 3:1.

Narednu sezonu će sigurno ponovo započeti sa visokim ambicijama na svim poljima.


tagovi

Stefano LavariniŽOK NovaraOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara