Aleksija Joana Karutasu (CEV)
Aleksija Joana Karutasu (CEV)

Stiglo odobrenje FIVB: Veliki talenat rumunske odbojke od 2024. u dresu Turske

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 10:23

Korektor Aleksija Joana Karutasu mora da sačeka dve godine da bi zaigrala za drugi nacionalni tim

Čim namirišu vrhunski talenat kod mlade igračice, odmah pokušavaju da je dovedu u svoj nacionalni tim. I više nego dobro je poznata priča o želji Turske da u svojim redovima ima Tijanu Bošković... Tada im nije pošlo za rukom da je pridobiju, ali pre i posle nje, ima više igračica koje njihovu ponudu nisu mogle da odbiju. Jedna od najpoznatijih iz prethodnog perioda je Kubanka Melisa Vargas, a od juče je na tom spisku i Aleksija Joana Karatasu.

Rumunska odbojkašica kojoj se prognozira velika karijera od 2024. godine će zaigrati u dresu Turske. Državljanstvo te zemlje je dobila 31. marta ove godine i sada jedva čeka debi u novoj opremi.

Izabrane vesti

Prema pravilima FIVB igrač posle promene sportske nacionalnosti treba da sačeka dve godine da bi zaigrao za novi tim.

"U Rumuniji sam igrala samo dve godine. Odmalena mi je bila želja da igram za reprezentaciju Turske", izjavila je Aleksija Karatasu pred komisijom FIVB, a prenosi Jurosport.

Ona je ranije pričala da je razočarana stavovima čelnih ljudi rumunske odbojke, pa nije ni čudo što se okrenula ka Turskoj. Ima 18 godina, visoka je 1,88m i pokriva poziciju korektora. Ove sezone igra za turski Galatasaraj.

Reprezentacija Turske na korekciji trenutno ima sjajnu Ebrar Karakurt, koja je rođena 2000. godine. Tu će biti i Melisa Vargas koja je 1999. godište... I za dve godine će se pridružiti i Aleksija Joana Karatasu. Previše talenta na jednom mestu, pa možda budu morali nekoj od njih u nacionalnom timu i da promene poziciju...


tagovi

Odbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara