Slavlje odbojkaša Zvezde (©Starsport)
Slavlje odbojkaša Zvezde (©Starsport)

Strašan obračun na Banjici! Maraton pripao moćnoj Zvezdi, Karađorđe upotpunio spektakl

Vreme čitanja: 5min | pet. 05.04.24. | 21:32

Crveno-beli poveli u polufinalu posle fantastičnih pet setova

To je pravo polufinale koje vraća odbojkašku publiku na tribine! Na jednoj strani snažna Crvena zvezda, na drugoj pravi hit prvenstva Karađorđe. Nije atletika u pitanju, ali bio je to maraton. Posle više od dva i po sata kvalitetnog nadigravanja, kući su zadovoljniji otišli momci sa Marakane. Jevtićeva ekspedicija je preživela sve nalete neverovatno žilavog tima iz Topole i povela 1:0 u polufinalnoj seriji - 3:2 (25:19, 22:25, 25:23, 26:28, 15:9).

I da je pobeda otišla na drugu stranu - ne bi bilo nezasluženo. Majstorovićevi izabranici su protiv Vojvodine u četvrtfinalu dva meča okrenuli posle 0:2, a večeras su pokazali da to nije bila slučajno - da imaju kvalitet i da mogu da sanjaju i o finalu... Imaće šta da kažu i u drugom meču, koji se igra u ponedeljak na njihovom terenu. Zvezda je korak bliža borbi za titulu, ali je sigurno čeka pakao za tri dana.

Izabrane vesti

Večeras je Dušan Nikolić doprineo pobedi sa 28 poena (napad 45-25), Aleksandar Stefanović je brojao do 18, Omar Ahmed i Nikola Žugić su stali na 13. Dušan Lopar je završio meč sa devet, Veljko Boharev koji je ušao na kraju sa šest uz savršen napad (6-6). Strahinja Kljajić je isto bio džoker, upisao je tri poena kad je dobio priliku. Petrović je imao jedan na svom kontu. Libero Vukašin Ristić je dao ogroman doprinos, dodao je 25 prijema bez greške! Pozitivnog - 88 odsto, idealnog 44 odsto.

U poraženom taboru po 15 poena imali su Miloš Nadaždin i Alija Bekrić. Miloš Vemić je brojao do 13, a Nemanja Radović do devet. Miloš Bojović je dobio šansu u drugom delu utakmice i skupio šest poena.

Prva dva međusobna duela Crvena zvezda je dobila - poslednji vrlo skoro i to veoma ubedljivo na istom mestu. Ušla je u plej-of sa prve pozicije, u četvrtfinalu lako izbacila Takovo. Sve ovo uz domaći teren je uticalo da crveno-beli izađu večeras na tarafleks puni samopouzdanja. Znali su da su favoriti i da to inspirisanim momcima iz Topole moraju odmah da stave do znanja. U prvom setu izjednačeno je bilo samo na 0:0 i 1:1, Jevtićevi momci su od starta nametnuli željeni ritam i nisu posustajali. Jeste Nikolić prednjačio, ali su i ostali saigrači bili razigrani. Kod protivnika je Bekrić donekle bio na nivou, u drugom delu seta je proradio i Nadaždin, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi domaćin. Libero Ristić je sjajno držao prijem, Petroviću je posao bio nešto lakši - a onda su svi napadači mogli da se istaknu - počev od korektora, preko Stefanovića, Žugića, Omara... Lopar je postavio dva bitna bloka. Sve to je rezultiralo Zvezdinim osvajanjem prvog seta - 25:19.

(©Nemanja Vasiljević)(©Nemanja Vasiljević)

Drugi period doneo je opušteniju igru gostiju. Prošao je početni grč i Majstorovićeva ekipa je onda izgledala mnogo bolje i opasnije. Bekrić je doživeo nezgodan pad na kraju prvog perioda, ali je u drugom stisnuo zube i poveo tim kako to radi cele sezone. Pratili su ga uspešno Vemić, Nadaždin... Zajedno su izgradili prednost 12:8. Ipak, Zvezda nije dozvolila da se previše gosti odlepe. Izborila je egal u završnici, pa je u hali postalo još zanimljivije. Čuli su se glasni navijači iz Topole koji su ispunili jednu tribinu. Uzvraćali su im domaći... Pri rezultatu 22:22 odigran je veoma dug i dramatičan poen, a osvojio ga je Karađorđe. Nekoliko nepreciznih lopti poslao je ka korektoru dizač Petrović, Nikolić je zaustavljen i Majstorovićev tim je uzeo set - 25:22.

Na semaforu je sijalo 1:1, borba je tada postala još žešća. Karađorđe je video da može da se nosi sa liderom iz ligaškog dela, Zvezda je uvidela da opuštanje nije moguće. Navijači su bili sve uključeniji, pre svega gostujući. Bili su igrači borbeni, požrtvovani, sve žustrije su proslavljali poene. Bilo je i preskakanja reklame - ne uspešno, ali atraktivno. Na sredini seta bilo je 12:12. Ubrzala je onda Crvena zvezda... Odbrana sjajna, blok još bolji, snažni napadi. Za čas je prednost crveno-belih iznosila 19:14. Nije se predao tada tim iz Topole, naprotiv. Uzvratio je istom merom - i prišao na samo jedan razlike - 19:20. U prelomnim trenucima Stefanović je postavio dobar blok, Nikolić prošao važnu loptu iz zone četiri. Tačku je stavio ponovo Stefanović, nakon što ga je sjajno uposlio kapiten Petrović. Zakucao je kroz sredinu za 25:23 i vođstvo 2:1 u setovima.

(©Nemanja Vasiljević)(©Nemanja Vasiljević)

Karađorđe je na krilima navijača bolje otvorio četvrti čin. Posle dobrog kuvanja Šormaza bilo je 11:8 za goste, usledio je odličan servis kapitena Radovića. Zvezda je bila u problemu. Atmosfera je u tim trenucima bila kao da se utakmica igra u sred Topole. Ređali su se dobri potezi gostiju, pa je prednost porasla na 17:11. Temperatura u hali je dostigla vrhunac kada je dizač Šormaz preskočio reklamu i spasio loptu, a njegovi saigrači potom osvojili poen. Svi navijači bili su na nogama, a igrači su dugo proslavljali taj vrhunski poen. Pre toga je libero Stašević demonstrirao sjajnu odbranu... Međutim, ni vođstvo 24:19 nije gostima omogućilo opuštenu završnicu. Crveno-beli su pokazali ko su i šta su - Nikolić je doneo Zvezdi izjednačenje 24:24, pa onda i 25:25... Ipak, nisu gosti dozvolili da sav trud padne u vodu. Izvukli su se u završnici i produžili meč na taj-brejk.

Dizač Šormaz nije mogao da nastavi, pružali su mu pomoć sa strane, a u vatru je uskočio Antić. Bilo je grešaka na obe strane - drhtale su ruke kako se kraj bližio. Stefanović je sjajnim napadom doneo osetniju prednost domaćima - 10:7. Do kraja ekipa iz Topole nije uspela da se približi. Domaći su bolje servirali - imali su tri asa u taj-brejku (ukupno 14) i tako su napravili prevagu. Pored Stefanovića vrlo važnu ulogu u završnici imala su dva igrača sa klupe - Kljajić i Boharev. Prave izmene Jevtića u pravo vreme pa pobeda nije mogla da izostane.

ODBOJKAŠI - POLUFINALA

5. april

Crvena zvezda - Karađorđe 3:2

Radnički - Partizan 2:3

***serija se igra do dve pobede


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK KarađorđeSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara