Sander Sagosen (©Reuters)
Sander Sagosen (©Reuters)

Strašni Sagosen napada ranjene Nemce, Rusi bez glavnih aduta na šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 11:50

Evropsko prvenstvo za rukometaše: Danas se igraju mečeve Grupe 2 u Bratislavi. Korona virus desetkovao Pancere koji imaju ulogu autsajdera protiv Norvežana

Korona i dalje diktira sastave reprezentacije na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Mađarskoj i Slovačkoj. Posle Srbije i Hrvatske, koji su imali najviše problema prvih dana šampionata, Nemačka je sada u problemu.

Pred meč sa Poljacima u poslednjem meču prve faze zarazili su se Julijus Kun, Hendrik Vagner, Andreas Volf, Kai Hefner, Timo Kastening, Lukas Mertens i Luka Vik, dok su pre dva dana pozitivni bili Sebastijan Hejman, Kristof Štajner i Đibril Em Benge. Selektor Alfred Gislason ostao je sa 13 igrača. Nemački mediji su pisali da se čak razmišljalo i o odustajanju od šampionata, ali nastavili su Panceri da se bore. Nisu imali šta da traže u četvrtak protiv šampiona Evrope, Španije.

Izabrane vesti

Četu islandskog stručnjaka Alfreda Gislasona danas (20.30) u Bratislavi čeka novi derbi, sa Norveškom. Posle korone golmana Nemačke Andreasa Volfa i Tila Klimkea, u pomoć je stigao veteran Johanes Biter. On je bio na odmoru, pre nekoliko dana je postao otac, ali je dobio poziv Gislasona da se vrati u nacionalni tim. Branio je poslednja dva meča protiv Poljske i Španije. Prošlog leta posle Olimpijskih igara u Tokiju se oprostio od dresa Nemačke.

"Sedeo sam za stolom sa porodicom i tada sam video da imam propušten poziv od nacionalnog selektora. Morao sam duboko da udahnem. Bilo je jasno da ne mogu da kažem ne u ovoj vanrednoj situaciji. To je bila najluđa stvar koju možete da uradite, sa odmora ukrcate se na avion i odigrate 60 minuta. Čim sam došao u Bratislavu uradio sam PCR test, pa pravo u hotelsku sobu. Saigrače sam video kad sam stigao u autobus“, objasnio je avanturu po dolasku u Bratislavu iskusni golman.

20.30: (5,60) Nemačka (11,0) Norveška (1,20)

Kontaktirani su prvo Joel Birlem i Silvio Hajneveter, ali oni nisu mogli da dođu u Slovačku zbog privatnih obaveza i povrede, pa je Biter uskočio iz papuča u patike.

Norveška je neočekivano u prvoj fazi poražena od Rusije, ali je juče pregazila Poljsku sa 42:31. Briljirali su Sebastijan Bartold sa 10 i Sander Sagosen sa devet golova. I da su Panceri kompletni bili bi favoriti. Oslabljeni Nemci teško će moći da se odupru Skandinavcima.

Rusija je iznenandila u prvoj rundi, imala sve tri pobede, ali je juče glatko poražena od Švedske. Sledi meč sa šampionom Evropem, Španijom (15.30), koja je bez poraza na šampionatu i hita ka polufinalu. Zbornaja je ostla bez dvojice glavnih aduta Sergeja Kosorotova i Danila Šiškarjova. Španci ne briljiraju, ali četa Đordija Ribere ima veliki broj iskusnih i kvalitetnih rukometaša, bez obzira na to što u Bratislavu nisu stigla braća Dujšebajev, povređeni Aleks i Danijel.

15.30: (9,00) Rusija (14,0) Španija (1,10)

Švedska ima ulogu favorita protiv Poljske (18.00) iako je oslabljena neigranjem jednog od najboljih igrača, desnog krila Kila Niklasa Ekberga.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – DRUGA FAZA, 2. KOLO

Petak

GRUPA 2 (BRATISLAVA)

15.30: (9,00) Rusija (14,0) Španija (1,10)

18.00: (11,0) Poljska (16,0) Švedska (1,07)

20.30: (5,60) Nemačka (11,0) Norveška (1,20)

Subota

GRUPA 1 (BUDIMPEŠTA)

15.30: (1,70) Crna Gora (8,00) Holandija (2,55)

18.00: (1,12) Francuska (13,0) Island (7,75)

20.30: (1,05) Danska (18,0) Hrvatska (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Evropsko prvenstvo u rukometuep u rukometuRukometna reprezentacija DanskeRukometna reprezentacija FrancuskeRukometna reprezentacija NorveškeRukometna reprezentacija RusijeSander Sagosen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara