Mandić i Filipović ©Star Sport
Mandić i Filipović ©Star Sport

Sudar najvećih evropskih projekata: Mandić na Filipovića, Pijetlović na Bijača, Vlahopulos na Funtulisa!

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.11.21. | 09:18

Najkvalitetniji meč u evropskom vaterpolu na bazenu u dosadašnjem toku sezone

Najveći evropski projekti, ekipe stvarane da sruše slavni Pro Reko u ovoj sezoni, Novi Beograd i Olimpijakos imaće prvu proveru snaga i premijerni međusobni obračun u sezoni na bazenu "11. april" (19.45, SK 3). Ovaj prvi neće imati nikakav odlučujući faktor, ali će poslužiti timovima da direktnom protivniku, i jednom od najvećih konkurenata za osvajanje ovogodišnje Lige šampiona, pokažu da su spremni za napad na najvažniji trofej u klupskom vaterpolu.

Nema nikakve sumnje da je ovo najkvalitetnija vaterpolo utakmica od početka sezone, sve ovo do sada bilo je samo zagrevanje, pa stoga treba očekivati bitku do poslednjeg atoma snaga. Jednostavno, na Novom Beogradu ćemo večeras videti neke od najboljih igrača u Evropi, šuterske okršaje asova kao što su Dušan Mandić i Filip Filipović, vanserijske čuvare mreža kao što su Marko Bijač i Gojko Pijetlović, obračun dvojice grčkih asova Janisa Funtulisa i Angelosa Vlahopulosa, ali brojne druge duele.

Izabrane vesti

(2,35) NOVI BEOGRAD (6,25) OLIMPIJAKOS (2,00)

O Novom Beoradu je mnogo toga već ispričano. Popularna "Srbija u malom" stvorila je pravi tim snova, koji je demonstrirao silu na otvaranju domaćeg prvenstva i sada vapi za još većim izazovom. Pored Mandića, Pijetlovića i Vlahopulosa, tu su još i Stahinja i Viktor Rašović, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Đorđe Vučinić... Ekipa legendarnog Vladimira Vujasinovića ostvarila je svih sedam pobeda na otvaranju sezone, među kojima je i ona premijerna u Ligi šampiona nad Radničkim iz Kragujevca, ali se stekao jasan utisak da je ovaj tim još daleko od svojih objektivnih mogućnosti i da će Vujasinović postepeno tempirati formu.

Prednost Novog Beograda u ovoj sezoni, tačnije rasterećujući faktor, predstavlja činjenica da već ima zagarantovano učešće u završnici takmičenja, ali to može da bude i mač sa dve oštrice, ukoliko bi došlo do bilo kakvog opuštanja. Vujasinović je sasvim sigurno dobro svestan svega toga i potrudiće se da spreči bilo kakav neplanirani scenario.

"Duel sa Olimpijakosom biće prvi naš test sa jednim od najboljih timova Evrope. Manje više smo u istom položaju, jer ove sezone gajimo iste ambicije. Olimpijakos je napravio izuzetan tim. Vratili su mnogobrojne igrače koji su za tim iz Pireja nastupali u prošlosti. Takođe, doveli su i dva levoruka igrača među kojima je i naš proslavljeni reprezentativac Filip Filipović, kao i jednog od najboljih golmana sveta Marka Bijača. Olimpijakos sigurno dolazi sa željom da se nadigrava i da nas pobedi, ali mi igramo na našem terenu. Priželjkujem da tribine budu pune kao i meču prvog kola protiv Radničkog i da zajedno sa našom publikom dođemo do trijumfa", rekao je Vujasinović.

Vujasinović ©Star SportVujasinović ©Star Sport

Olimpijakos je pored Filipovića i Bijača, doveo i sjajnog Andra Bušljea, kao i supertalentovanog Crnogorca Đura Radovića, ali je povratak Janisa Funtulisa iz emotivnog ugla bio od posebne važnosti za klub. Ipak, dobro se zna da je Filipović tu najveći as, pa u Novom Beogradu za njega spremaju posebnu taktiku. Klub iz Pireja je na gotovo podjednako ubedljiv način razneo rivale na početku sezone, ima svih šest pobeda, ali će baš kao i za Vujasinovićev tim ovo biti potpuno druga vrsta utakmice.

Biće izuzetno zanimljivo gledati i grčki obračun u bazenu. Angelos Vlahopulos je takođe bivši igrač Olimpijakosa i najbolji strelac Lige šampiona u prošloj sezoni, dok je Janis Funtulis obeležio vaterpolo u svojoj zemlji u prošloj deceniji.

"Očekuje nas veoma teška utakmica, jer se sastaju dva najboja tima Evrope. S obzirom da se radi o startu sezone, mislim da oba ekipe nisu još na 100 odsto svojih mogućnosti. Mislim da smo se dobro pripremili i da spremno dočekujemo ovaj meč", rekao je Vlahopulos.

LIGA ŠAMPIONA POSLE ŠEST GODINA U KRAGUJEVCU

Filip Janković (Radnički) ©Star SportFilip Janković (Radnički) ©Star Sport

Liga šampiona se vraća u Kragujevac posle šest godina, a na ovosezonskoj premijeri u srcu Šumadije stiže snažni Ferencvaroš (20.30, SK 2).

Mađare predvodi legendarni Deneš Varga, ali tu su i brojni mađarski prvotimci. Važan faktor je i odlični srpski centar Nemanja Ubović.

"Konačno smo se vratili tamo gde smo zacrtali 2016. godine. Posle poraza od Novog Beograda očekuje nas premijera u Kragujevcu. Stalno ponavljam da su naše ambicije najviše u svim takmičenjima, u svakoj utakmici idemo na pobedu. Gajimo veliki respekt i poštovanje prema Ferencvarošu, to je ekipa koja je prošle godine igrala finale Lige šampiona, a pre dve godine je bila prvak Evrope, ali sigurno da imamo šanse. Najvažnije je da pružimo maksimum i napravimo iskorak u odnosu na utakmice u prethodnom delu, u kojima nismo bili najbolji i da pokušamo da upišemo prvu pobedu u Ligi šampiona", rekao je trener Radničko Uroš Stevanović.

Kragujevčani će ove sezone teško odbraniti šampionsku titulu u domaćem prvenstvu, ali u Ligi šampiona žele da pokušaju da stignu na F8. Ključ će biti upravo utakmice na domaćem terenu, koje bi mogle da budu presudne u ovako teškoj grupi.

U Kragujevcu vlada ogromno interesovanje za ovaj meč, pa su domaćini morali na bazenu da instaliraju i jednu montažnu tribinu, kako bi mogli da se smeste svi ljubitelji vaterpola iz ovog grada, tako da je sve spremno za pravi vaterpolo spektakl u ovom gradu.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO:

Grupa A:

19.00: (1,01) Jadran (19,00) Dinamo Tbilisi (16,00)

19.45: (2,35) Novi Beograd (6,25) Olimpijakos (2,00)

20.30: (2,25) Breša (6,00) Barseloneta (2,10)

20.30: (2,35) Radnički (6,25) Ferencvaroš (2,00)

Grupa B:

Sreda:

19.00: Jug – Marselj

19.00: Špandau – Hanover

20.15: Crvena zvezda - OSC Budimpešta

21.00: Pro Reko - Steaua



tagovi

Filip FilipovićLiga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK Novi BeogradDušan MandićAngelos VlahopulosMarko BijačSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara