Tijana Bošković (©MN Press)
Tijana Bošković (©MN Press)

Sudar srpskih korektora: Tijana Bošković dobila obračun sa Jovanom Brakočević Kancijan

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.23. | 18:57

Ezačibaši maksimalnim rezultatom slavio protiv Bešiktaša - 3:0 (25:18, 25:21, 25:19)

Izašle su na crtu danas Tijana Bošković i Jovana Brakočević Kancijan u prvenstvu Turske. Jedna je nekada bila uzdanica srpske reprezentacija, druga je sada glavni stub. Imale su zanimljiv obračun, a pobedu je odnela mlađa - i kad je lični učinak u pitanju i kad je reč o timskom.

Ezačibaši je došao do još jedne pobede bez većih problema - 3:0 (25:18, 25:21, 25:19). Stigao je do skora 7-1 i nastavio uspešno da prati neporaženi Vakifbank.

Izabrane vesti

I za ovaj trijumf najzaslužnija je bila srpska odbojkašica koja je nanizala 23 poena, uz 60 odsto realizacije napada (35-21, dva bloka). Dvocifrene su bile i Hande Baladin sa 11 poena i Aleksa Grej sa deset. Druga Srpkinja u Ezačibašiju Jovana Stevanović upisala je sedam poena - pet iz napada i dva bloka.

Na drugoj strani očekivano istakla se Jovana Brakočević Kancijan sa 16 poena (36-16, 44 odsto). Ona je bila jedina dvocifrena u timu Đovanija Kaprare, a njen učinak nije bio dovoljan da se ugrozi ekipa Ferhata Akbaša.

Zbog pobede se danas radovala i Bojana Drča, jer je Fenerbahče bio bolji od Muratpaše - 3:1. Srpkinja je uspešno dirigovala igrom, a upisala je i dva poena - jedan iz napada i jedan iz bloka. Najbolja je bila Arina Fedorovceva sa 22 poena, dok je Magdalena Stišjak stala na 20.

Vakifbank je pred dolazak u Srbiju, na meč drugog kola Lige šampiona protiv Jedinstva, nastavio sa pobedama u domaćem prvenstvu. Ekipa Đovanija Gvidetija je bila bolja od Čukurove - 3:0.

Bianka Buša nije ulazila u igru, a najbolja u pobedničkom sastavu bila je Aleksandra Franti sa 12 poena. Nisu morale mnogo ni da se pomuče aktuelne šampionke Evrope jer su protivnice napravile ogroman broj grešaka i pogurale ih ka osmoj pobedi.

Dan ranije je odigran meč Ankara - Sarijer, u kome je pobedu odnela ekipa iz Istabula - 3:0. U poraženom rosteru Maja Savić je upisala tri poena, dok su Slađana Mirković i Sara Carić ostale bez poenterskog učinka.

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

7. kolo

Ankara PTT - Sarijer 0:3

Čukurova - Vakifbank 0:3

Fenerbahče - Muratpaša 3:1

Kuzejboru - Ankara Karajolari

Turkiš Erlajns - Nilufer 3:1

Ezačibaši - Bešiktaš 3:0



tagovi

Tijana BoškovićJovana BrakočevićEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara