Aleksandar Atanasijević (©Shutterstock)
Aleksandar Atanasijević (©Shutterstock)

Sudar titana na Apeninima za pol-poziciju

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 13:13

Peruđa ima tri boda više od Lubea, ali šampion Italije i Evrope sa pobedom od 3:0 ili 3:1 može do prvog mesta pred plej-of i prednost domaćeg terena do kraja šampionata

Posle tri dana novi sudar titana na Apeninima. Dva najbolja odbojkaška tima ne samo u Italiji nego i u Evropi, Peruđa i Lube, ukrstiće koplja u šampionatu. U nedelju je bolji bio tim iz Čivitanove koji je pobedio Đavole sa 3:1 u Bolonji i stigao do sedmog trofeja Kupa Italije. Danas (18.00) dva ljuta rivala poslednjih godina igraće meč pretposlednjeg kola prvenstva. Ulog je pol-poziciji pred plej-of koji startuje ovog meseca.

Peruđa je sa skorom 17-3 na prvom mestu sa 52 boda, tri više od Lubea. Domaćin mora da juri sva tri boda protiv lidera, odnosno pobedu od 3:0 ili 3:1 da bi prestigao ekipu srpskog korektora Aleksandra Atanasijevića. Popularni Bata nije ove sezone tako ubojit kao prethodnih. Trener Đavola, Belgijanac Vital Hejnen pružio mu je šansu u finalu Kupa Italije tek u četvrtom setu, ali nije bilo spasa za Peruđu. Na finalnim turniru u Bolonji blistao je kubanski srednji bloker Robertlendi Simon koji je bio MVP.

Izabrane vesti

Uz Kubanca sa brazilskim pasošem Joandija Leala, Luksemburžanina Kamila Rihlickog i kapitena Osmanija Huantorene, Lube je fantastičan i ove sezone i glavni kandidat za odbranu titule šampiona Italije i Evrope. Podsetimo, prošle godine nije bilo prvaka na Apeninima i Lige šampiona jer je sezona prekinuta sredinom marta usled pandemije virusa korona.

Kod Peruđe sve zavisi od najboljeg odbojkaša današnjice, Kubanca sa poljskim pasošem Vilfreda Leona koji u nedelju nije imao pomoć saigrača. Lusijano de Čeko je sada oslonac Lubea, a proteklih godina bio je kapiten Peruđe. Argentinski tehničar je bio sjajan u nedelju protiv bivšeg kluba. Videćemo da li će Hejnen danas da pruži priliku Atanasijeviću od starta meča. Peruđa juri dva seta koja bi je izvesno donela prvo mesto pred plej-of.

Ove sezone u najjačem odbojkaškom šampionata na svetu igra se nešto drugačiji plej-of. Umesto osam timova u borbi za titulu učestvuju čak 11. Samo poslednjeplasirani ispada u Seriju B. Prvih pet ekipa idu direktno u četvrtfinale, a timovi od šeste do 11. pozicije igraće baraž za plasman među osam najboljih timova u Italiji.

Osim Peruđe i Lubea plasman u četvrtfinale plej-ofa je izborio Trentino za koji igraju srpski reprezentativci Srećko Lisinac i Marko Podraščanin.

ITALIJA – 21. KOLO

Sreda

18.00: (1,35) Lube – Peruđa (2,90)

18.00: (1,85) Monca - Pjačenca (1,85)

19.30: (4,40) Milan - Trentino (1,17)

19.30: (3,20) Verona - Modena (1,30)

20.30: (1,30) Ravena - Padova (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

OK PeruđaLubeodbojkaško prvenstvo italijeAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara