(©MN Press)
(©MN Press)

Superliga: Večiti derbi za polufinale, Šabac kreće u odbranu trona

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.04.21. | 11:46

Počinje rasplet u vaterpolo ligi Srbije

Srpski klubovi „oslobodili“ su se napornog ritma i igranja na nekoliko frontova. Evropska odiseja je završena za Crvenu zvezdu, Radnički i Novi Beograd, titule u Jadranskoj ligi i Kupu Srbije su podeljene, a na red je došlo krunisanje šampiona Srbije.

Ligaški deo nije doneo neka velika iznenađenja, jedino pitanje koje je bilo otvoreno jeste ko će sa koje pozicije u plej-of. Radnički iz Kragujevca je u prvenstvu Srbije bio dominantan, kao što je bio i u Jadranskoj ligi, gde je pomrsio konce hrvatskim predstavnicima, zablistao na Fajnal foru u Zagrebu i osvojio prvu regionalnu titulu od klubova iz naše zemlje. Kragujevčani su pretrpeli samo jedan poraz u Superligi Srbije i to još na početku takmičenja od Novog Beograda.

Izabrane vesti

Izabranici Uroša Stevanovića su kao prvoplasirani tim ušli u plej-of, a u četvrtfinalu će igrati protiv Niškog Naisa. Radnički je sa 268 golova bio najefikasnija ekipa ligaškog dela, dok je Nais već sada ispunio primarni cilj – plasmanom u plej-of sa osme pozicije automatski je izborio opstanak u Superligi.

U četvrtfinalnoj seriji igraju se dve utakmice, a prolaz u polufinale izboriće tim koji postigne bolji zbirni rezultat. Radnički je u pretposlednjem kolu prvenstva izveo podmlađen sastav i rutinski je savladao Nais sa 11:4. Slavili su Šumadinci i u prvom ovosezonskom okršaju sa Naisom (18:7), pa je očekivano da večeras u Nišu (20.00) ponove rezultate iz ligaškog dela.

Foto: KVK RadničkiFoto: KVK Radnički

Najzanimljiviji četvrtfinalni dueli trebalo bi da budu između Crvene zvezde i Partizana. Minulih sezona nije bilo uobičajeno da se večiti rivali sretnu u tako ranoj fazi plej-ofa. Uglavnom se večiti derbi igrao u finalu ili polufinalu.

Partizan je domaćin prvog od dva četvrtfinalna susreta (19.00), a crno-beli nemaju lepe uspomene na utakmice sa Crvenom zvezdom iz ove sezone. Crveno-beli su do titule u Kupu Srbije došli nadigravši Partizan u polufinalu, a zatim su bili bolji od Radničkog posle boljeg izvođenja peteraca. Zvezda je na otvaranju Superlige Srbije potopila crno-bele (12:9) na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, a sladila se i na „Banjici“ (11:8).

Trener crveno-belih Aleksandar Filipović u LEN Kupu Evrope, gde je Zvezdu zaustavio Solnok u polufinalu, nije mogao da računa na Nikolu Rađena jer je prošlo vreme za registraciju, ali to nije slučaj u Superligi, pa Zvezda ulazi pojačana u odlučujuće bitke.

SUBOTA, 21.00: (1.40) REAL MADRID (4.50) OSASUNA (8.50)

Pobednik večitog derbija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Novog Beograda i Zemuna. Jasno je da je četa Vladimira Vujasinovića veliki favorit protiv komšijskog kluba. Novi Beograd predvođen Milošem Ćukom, Markom Avramovićem i Draškom Gogovim se sa drugog mesta plasirao u plej-of, a Zemun je u doigravanje ušao sa sedme pozicije. Prvi meč igra se na bazenu “11. april“ od 18.30. Duel između Novog Beograda i Zemuna jedini će se igrati u četvrtak, svi ostali mečevi na programu su danas.

Uz večiti derbi bi najneizvesniji četvrtfinalni okršaj trebalo da vode Šabac i Vojvodina. Novosađani su bili peti, a Šapčani četvrti posle regularnog dela. Nije Šabac briljirao u prvoj polovini šampionata, ali je počeo da diže formu kako se bližio plej-of. Šabac, koji je i dalje aktuelni šampion Srbije iz razloga što se prvenstvo prošle godine nije završilo zbog pandemije virusa korona, dva puta je tukao Vojvodinu ove sezone. Ognjen Stojanović i drugovi su na bazenu „Slana bara“ slavili sa 9:6, a Šabac je u mačvi bio još ubedljiviji. Trijumfovao je s rezultatom 15:5. Vojvodina je domaćin prvog četvrtfinalnog dvoboja, a utakmica je na programu od 20.00.

Revanš mečevi četvrtfinala zakazani su za 5. maj, a za razliku od faze u kojoj se nadmeće osam ekipa, polufinalna i finalna serija Superlige Srbije igraće se na dve pobede.



tagovi

vaterpolo SrbijaVK RadničkiVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK PartizanVK ŠabacVK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara