Đovani Gvideti (©FIVB)
Đovani Gvideti (©FIVB)

Sve je gotovo, Srbija ide na Olimpijske igre!

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 15:19

Dominikanska Republika pobedila Kinu i na taj način pogurala našu reprezentaciju ka Parizu

Odbojkašice Srbije će naredne godine igrati na Olimpijskim igrama! Sada je to i konačno. Kolo pre kraja kvalifikacija Srpkinje su obezbedile mesta u avionu koji će u julu 2024. godine poleteti ka Parizu.

Tijana Bošković i drugarice su jutros zabeležile važnu pobedu protiv Holandije - 3:0 i na taj način napravile veliki korak ka vizi. Posle toga su dočekale trijumf Dominikanske Republike protiv Kine - 3:1, koji je i zvanično pogurao Srbiju ka glavnom gradu Francuske.

Izabrane vesti

Ostalo je još da svetske šampionke u nedelju u Ningbou odigraju meč sa domaćinom od 13.30, ali bez obzira na to kakav rezultat bude na tom duelu, naša reprezentacija će sigurno biti na jednom od prva dva mesta.

Srbija u ovom trenutku ima pet pobeda i jedan poraz, nalazi se na vrhu tabele grupe A - u poslednjem kolu neće moći da je preskoče ni Holandija, ni Kanada i Kina.

Za drugu kartu boriće se sutra u međusobnom duelu Dominikanska Republika i Holandija. Srbija i Kina će imati obračun koji neće odlučivati ni o čemu posebnom.

Dominikanska Republika je danas do trijumfa stigla posle četiri seta - 3:1 (25:23, 21:25, 25:14, 25:14). Neizvesno je bilo samo u prva dva seta, a u druga dva je dominirala samo jedna selekcija. Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Elizabet Martines sa 25 poena.

Ono što je najvažnije posle ovog meča jeste da su svetske šampionke na vreme obezbedile učešće na Olimpijskim igrama i da sada mirno mogu da čekaju narednu godinu. Podestimo, ova generacija je do sada sve uspela da osvoji, samo joj nedostaje olimpijsko zlato.

U Riju su devojke bile srebrne, u Tokiju bronzane, čeka se još samo najsjajnija medalja. Pariz će biti idealna prilika da se i ta želja ostvari!

U ovom trenutku Srbija ima 43 sigurna putnika za Francusku.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Grupa A

Češka - Ukrajina 1:3

Kanada - Meksiko 3:0

Srbija - Holandija 3:0

Kina - Dominikanska Republika 1:3



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara