Anet Barbara Alfonso Benitez (©CEV)
Anet Barbara Alfonso Benitez (©CEV)

Sve je lakše kad je Kubanka tu, Ubljanke ukrotile "divlje mačke"

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 20:40

Izabranice Marijane Boričić izborile prolaz u narednu rundu CEV Čelendž kupa posle pobede u revanšu protiv Klagenfurta - 3:0

Na prvom obračunu sa ekipom iz Klagenfurta odbojkašice Uba prosule su prednost 2:0, izgubile 2:3 i veoma zakomplikovale put na drugoj rundi CEV Čelendž kupa. Na drugom su bile znatno koncentrisanije i nisu dozvolile da im se slična situacija ponovi.

Dobile su izabranice Marijane Boričić revanš maksimalnim rezultatom i tako obezbedile prolaz dalje - 3:0 (25:15, 25:21, 25:17).

Izabrane vesti

Sve je lakše za ekipu Uba kada je u postavi Kubanka Anet Barbara Alfonso Benitez. Ona nije igrala meč na gostujućem terenu protiv austrijskog kluba koji nosi naziv "Vajld kets", zbog problema sa vizom. Zato je danas imala priliku da pokaže koliko znači svom timu - zabeležila je 22 poena (napad 35-21, 60 odsto) i bila je ubedljivo najbolji poenter na utakmici.

Dvocifrena je u pobedničkom rosteru bila i Anica Kutlešić sa deset poena. Simona Petranović je ušla u drugom setu i odigrala kompletni treći period, za to vreme je osvojila osam poena i dala lep doprinos pobedi. U poraženom sastavu najbolja je bila Zala Krašovec sa 15 poena.

Kao što je već poznato po propozicijama CEV, za pobede 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje "zlatni set", koji se igra do 15 odmah po završetku druge utakmice.

Ubljanke su imale jedan bod iz prvog susreta i sad dodale još tri - skupile su ukupno četiri, a protivnice dva.

Srpski tim bi trebalo u šesnaestini finala da igra protiv izraelskog Makabija iz Haife, čiji dres nose Marta Drpa, Božica Marković i Sanja Gomans (ex Bursać). Ostaje pitanje šta će biti sa tim klubom zbog ratnih dešavanja u Izraelu...

Po prvobitnom rasporedu mečevi šesnaestine finala Kupa izazivača na programu su 7. i 14. novembra.



tagovi

Anet Barbara Alfonso BenitezŽOK UbMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara