Danijel Šarić (©Reuters)
Danijel Šarić (©Reuters)

Sve spremno za spektakl u Doboju: Rukometna elita regiona, ali i Barselona i Monpelje u Republici Srpskoj

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 11:59

Danijel Šarić, predsednik Izvršnog odbora turnira, predočio planove za tradicionalni TV turnir šampiona

Tradicionalni TV turnir šampiona i ove godine, od 14. do 18. avgusta, okupiće rukometnu elitu regiona, ali i Evrope, 54. put. Učestovaće četiri šampiona zemalja bivše Jugoslavije, Vojvodina, Zagreb, Celje i Eurofarm Pelister, ali i najtrofejniji klub Starog kontinenta Barselona, francuski velikan Monpelje, egipatski Al Ahli i domaća Sloga.

Predsednik Izvršnog odbora turnira je legendarni golman Danijel Šarić, rođen u ovom gradu u Republici Srpskoj, nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore i Katara.

Izabrane vesti

Poslednji put sam kao igrač Barseone bio na dobojskom turniru. Normalno bi bilo da sad kad sam na novoj poziciji u novoj ulozi, da prva moja godina turnira Barselona bude učesnik i to mi se ostvarilo. Tu je i Monpelje koji je dva puta bio pobednik Lige šampiona. Imamo mnoge igrače sa ovih naših prostora kao što je Mladen Bojinović koji je igrao za Monpelje i bio najbolji strelac u istoriji tog kluba. Al Ahli je prošlogodišnji pobednik. Imamo Celje i Zagreb koji imaju svoju istoriju. Tu nam je Pelister, Vojvodina i naravno domaćin Sloga. Imamo totalno drugu koncepciju ovog turnira. Prvo krećemo od ponedeljka, 14. avgusta, sa otvaranjem. Pre toga imaćemo paradu sporta kroz grad. U 20.30 će biti otvaranje, a u 21.15 biti će prva utakmica Monpelje – Sloga”, rekao je Šarić.

Ovaj turnir je jedan od najjačih na svetu.

"Potvrđen nam je dolazak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji će otvoriti turnir. Jedna interesantna priča je da ćemo pre finala da okupimo generaciju iz 1986. godine. Nismo zaboravili neke ljude koji su začeli ovaj rukomet i ovaj sport. Svih dana imaćemo promociju sporta, istaknute sportske radnike. Biće veliki broj dece koji će učestvovati u samoj organizaciji. Cilj nam je da što više omladine ubacujemo u sport”, istakao je Šarić.

Cene ulaznica biće 10 maraka po danu, a paket će biti 30. Dijamantski sponzor turnira je kompanija Mozzart.

Grupa A : Eurofarm Pelister (Makedonija), Sloga Doboj (BiH), Monpelje (Francuska), Al-Ahli (Egipat)

Grupa B: Barselona (Španija), Zagreb (Hrvatska), Celje Pivovarna Laško (Slovenija), Vojvodina (Srbija)



tagovi

Danijel ŠarićTV turnir šampiona u Doboju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara