Sander Sagosen (©Reuters)
Sander Sagosen (©Reuters)

Šveđani oslabljeni u skandinavskom meču odluke, Špancima se crta polufinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 10:58

Evropsko prvenstvo za rukometaše: Poslednje tri utakmice grupne faze u Bratislavi. Crvena furija nadohvat borbe za medalje, Norveška favorit protiv komšija kojima nedostaju Palička i Klar

Rasplet u naredna dva dana na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Bratislavi i Budimpešti. Danska, dvostruki uzastopni šampion sveta, olimpijski vicešampion iz Tokija, prva je selekcija koja je obezbedila plasman u polufinale. Traže se još tri putnika u borbi za medalje.

U Grupi 2 u Bratislavi pred poslednje kolo, Španija, Švedska i Norveška imaju po šest bodova, dok Rusija, Nemačka i Poljska nemaju šanse za plasman među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Crvena furija je pre dva dana poklekla od Norveške, ali i dalje ima sve u svojim rukama. Dvostruki uzastopni šampion Evrope danas (15.30) treba da pobedi ili odigra nerešeno sa Poljskom da bi se plasirao u polufinale. Poljacima ovaj meč ništa ne znači, osim prestiža. Četa Đordija Ribere bi i s porazom mogla u polufinala, ali da Norveška dobije Švedsku.

15.30: (11,0) Poljska (16,0) Španija (1,07)

Meč dana igra se u večernjem terminu (20.30) – skandinavski obračun odlučuje o drugom putniku u narednu rundu. Šveđani će biti silno oslabljeni. Dan pred duel sa Sanderom Sagosenom i kompanijom, pozitivni nalazi na virus korona imali su golman Andreas Palička i srednji bek Feliks Klar. Bitni izostanci za selektora, Norvežanina Glena Solberga.

Norvežani nemaju problema sa bolesnim igračima, pa imaju ulogu favorita. Fantastično na ovom prvenstvu igra as Kila Sander Sagosen, dok je Sebastijan Bartold u vrhu liste strelaca. Od njih dvojice dosta toga zavisi u igri Vikinga. Šveđani tradicionalno imaju dobra krila, a na ovom prvenstvu gol-mašina je Hampus Vane, sa 38 golova najbolji strelac selekcije Tri krune.

20.30: (3,15) Švedska (8,00) Norveška (1,50)

Tradicija poslednjih godina je na strani Norvežana, koji su dobili komšije tri puta u nizu na velikim takmičenjima. Na prošlom Evropskom prvenstvu pre dve godine, Norvežani su savladali Šveđane sa 23:20, godinu dana ranije na Svetskom prvenstvu sa 30:27, a 2018. na EP sa 28:25.

Podsetimo, u slučaju istog broja bodova odlučuje međusobni duel.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – DRUGA RUNDA, 4. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

GRUPA 2 (BRATISLAVA)

15.30: (11,0) Poljska (16,0) Španija (1,07)

18.00: (1,65) Nemačka (8,00) Rusija (2,70)

20.30: (3,15) Švedska (8,00) Norveška (1,50)

Sreda

GRUPA 1 (BUDIMPEŠTA)

15.30: Crna Gora - Island

18.00: (6,25) Holandija (12,0) Hrvatska (1,17)

20.30: Danska – Francuska

***kvote su podložne promenama



tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija ŠvedskeRukometna reprezentacija NorveškeRukometna reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara