Radost Norvežanki (©AFP)
Radost Norvežanki (©AFP)

Svetske prvakinje bez milosti! Norveška punim gasom do polufinala, Francuska se oštri za revanš

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 23:08

Nestvarno veče Stine Ruskete Skogrand...

Četiri puta bile su najbolje na svetu, čak tri puta u prethodnih šest planetarnih samita. Kruna je na glavama Norvežanki i na dve pobede su od odbrane trona. Svetske prvakinje su bez milosti, gaze redom!

Norvežanke su protutnjale do novog polufinala, opet će se boriti za medalju na Svetskom prvenstvu. Preslišale su Holanđanke – 30:23 (12:11), a kako se stvari odvijaju u Skandinaviji bi mogla da bude viđena repriza prethodnog finala. Jer, darežljive nisu ni Francuskinje. Oštre se za revanš, žele još jednom da skinu krunu kraljicama.

Izabrane vesti

Nemoćne su bile Čehinje protiv Francuskinja, držale su se jedno poluvreme – 33:22 (18:16). I to dobro. Napad je funkcionisao, nosile su se sa favoritkinjama, ali sve su potrošile do odmora. Ništa nisu sačuvale za nastavak. Samo šest golova, premalo da bi mogle da se upuste u ravnopravnu borbu sa svetskim vicešampionkama.

Čehinje u drugom delu igre nisu uspele da pronađu put i način da zaustave Estel Minko, koja je pet puta parala mrežu. Ubojite su bile i Alisija Tublan i Kloi Valentini, jednom manje bile su precizne. Francuskinje su pokupile kartu za polufinale, a Marketa Jerebkova titulu najboljeg strelca. Utešna nagrada otišla je u njene ruke, šest puta cepala je mrežu.

Kako je Francuska prošla dalje, tako je i – Norveška. Odolevale su u prvih pola sata Holanđanke, odbrana je bila na nivou, imale su samo gol zaostatka. Sve se srušilo kao kula od karata kada su Norvežanke dodale gas. Prevashodno impresivna Stine Rusketa Skogrand. Ono što je uradila ne viđa se često…

Kada u muškom rukometu neko spakuje devet golova – to nije neočekivano. Ali, kada neko to uradi u ženskom i pritom ne promaši niti jedan šut – kapa dole. Stine Skogrand imala je savršeno veče, najzasluđnija je za to što je Norveška četvrti put uzastopce u polufinalu Svetskog prvenstva.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE – ČETVRTFINALE:

Utorak

Francuska – Češka 33:22 (18:16)

Holandija – Norveška 23:30 (11:12)

Sreda

17.30: Švedska – Nemačka

20.30: Danska – Crna Gora


tagovi

Svetsko prvenstvo za rukometašiceženska rukometna reprezentacija Francuskeženska rukometna reprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara