Mik Šumaher ©AFP
Mik Šumaher ©AFP

Svi bi Šumahera

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.20. | 11:49

Dve ekipe u Formuli 1 nadaju se da će iduće sezone za njih voziti sin legendarnog šampiona

Da iver ne pada daleko od klade, ili što bi Englezi rekli da „jabuka ne opada daleko od drveta“, dokaz je i Mik Šumaher. Sin legendarnog pilota Formule 1 Mihaela, sada već godinama paralizovanog usled bizarne povrede glave na skijanju, krenuo je očevima stopama i nalazi se na pragu ulaska u najbrži cirkus.

KVOTE ZA VN PORTUGALA - VOZAČI

Izabrane vesti

Mladi, 21-godišnji Nemac sa prebivalištem u rodnoj Švajcarskoj dokazao se već u Ferarijevoj fabrici talenata, vozivši bolide u juniorskoj konkurenciji veoma uspešno, ima pritom šampionsku krv tako da ne čudi ovakav rasplet. Zapravo, on je toliko blizu F1 da su dve ekipe koje sarađuju sa Ferarijem, Alfa Romeo i Haas već počeli da mu oslobađanju mesta. Dečko ne samo da je izuzetno talentovan i školovan za ovaj posao, nego je i potencijalni marketinški magnet, naročito ako se pokaže kako se očekuje. Upravo zato mnogi bi želeli da ga vide u svojoj štali.

Alfa Romeo već navodno ne računa na Antonija Đovinacija za narednu sezonu, te bi bi iskusni šampion Kimi Raikonen dočekao Šumahera mlađeg i služio mu kao neka vrsta ktitora. Finac je najavio da neće još u penziju te je ova kombinacija sasvim moguća, a Mik je već vozio bpolide ovog tima tokom nekoliko trkačkih vikenda.

Mihael Šumaher iz šampionskih dana ©AFPMihael Šumaher iz šampionskih dana ©AFP

Još radikalniji potez napravio je Haas pošto je najavio prekid ugovora sa oba vozača na kraju sezone, Romanom Grožanom i Kevinom Magnusenom, što zbog nezadovoljstva njihovim rezultatima, što zbog, priča se velikih finansijskih problema u koje je upao američki tim. On je trenutno pretposlednji na tabeli konstruktora sa samo tri boda, te mu je potrebna jaka injekcija ne bi li se podigao. A dolazak Mika Šumahera bi mogla da bude upravo to, jer bi Nemac sa sobom doneo veliko interesovanje medija, a samim tim i sponzorske ugovore u ekipu.


Ovog vikenda u Formuli 1 vozi se Velika nagrada Portugala, prvi put u Portimau. To je 12. trka ova čudne, pandemijske sezone, a planirano ih je 17. I ove godine apsolutno dominiraju vozači Mercedesa, pre svih aktuelni šampion Luis Hamilton koji je favorit za pobedu i u nedelju.

 


tagovi

Mik ŠumaherMihael ŠumaherAlfa Romeo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara