Slavlje hokejaša Tampa Beja (©Reuters)
Slavlje hokejaša Tampa Beja (©Reuters)

Tampa ima prvu meč loptu, Kolorado teško do preokreta bez prvog golmana

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.08.20. | 15:04

Ekipa sa Floride i Dalas Starsi blizu finala konferencija u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu

Najuzbudljiva serija u polufinalima konferencija u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu očekivala se u duelu Tampa Beja i Bostona, ali posle četiri meča ekipa sa Floride ima predost od 3:1. Tri meč lopte ima tim trenera Džona Kupera. Posle prve dve izjednačene utakmice i 1:1 u seriji, Tampa je u trećem meču pregazila Bruinse sa 7:1, dok je u četvrtom duelu bila bolja sa 3:1. Briljirao je češki napadač Ondrej Palat, strelac dva gola na prošlom dvoboju ova dva tima.

Izabrane vesti

Tampa u nastavku sezone igra bez jednog od najboljih napadača današnjice Kanađanina Stivena Stamkosa, ali se to nije osetilo u timu koji hita ka finalu Istočne konferencije gde ga čekaju najverovatnije Njujorjk Ajlandersi koji vode protiv Filadelfije sa 4:1.

Kolorado je pre početka polufinalne serije Zapadne konferencije bio blagi favorit protiv Dalasa, ali je ekipa iz Denvera ostala već u prvom meču bez startnog golmana, Nemca Filipa Grubauaera. On je povredio zadnju ložu i nije se više vraćao na led. Čeh Pavel Francouz se nije dobro pokazao, pa je trener Džered Bednar na četvrtom meču serije, koji je Dalas dobio sa 5:4, poslao na led trećeg čuvara mreže Majka Hačinsona.

Francouz je primio pet golova iz 26 šuteva u prošlom meču, a povučen je sa leda sredinom poslednje deonice meča, kada je Dalas imao sigurnih 5:2. Ostaje da se vidi ko će dobiti šansu u utorak ujutru, kada se u Edmontonu možda odigrao i poslednji meč ove serije. Starsi su razigrani u ovom doigravanju, igraju efikasno. Kolorado bez prvog golmana teško će da preokrene ovu seriju. Ukoliko u utorak ujutru slavi tim iz Teksasa će u finalu najverovatnije na Las Vegas, koji vodi sa 3:1 protiv Vankuvera.

Podsetimo, utakmice plej-ofa u NHL-u igraju se u dva kanadska grada, Torontu i Edmontonu, bez prisustva gledalaca.

NHL, PLEJ-OF, POLUFINALE KONFERENCIJA (PETE UTAKMICE)

Utorak

ISTOK (TORONTO)

01.00 (2,25) Tampa Bej (3,80) Boston (2,65) /u seriji: 3:1/

ZAPAD (EDMONTON)

03.45: (2,05) Kolorado (3,85) Dalas (3,00) /u seriji: 1:3/

*Igra se na četiri dobijena meča

***kvote su podložne promenama


tagovi

hokej na leduhokejNHL plej-ofNHLNHL ligaTampa Bej LajtningKolorado AvelanšDalas StarsBoston Bruins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara