Hokejaši Tampe proslavljaju gol Stivena Stemkosa (©Reuters)
Hokejaši Tampe proslavljaju gol Stivena Stemkosa (©Reuters)

Tampa nezadrživo grabi ka tituli

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 15:55

Ekipa sa Floride preokrenula rezultat protiv Dalasa u finalnoj seriji plej-of NHL šampionata. Vratio se kapiten Stiven Stemkos u trećem duelu i odmah postigao gol

Pre početka finalne serije plej-ofa NHL šampionata, Tampa Bej je bila favorit protiv Dalasa. Stručnjaci "preko bare" davali su mnogo veće šanse timu sa Floride iako je celo doigravanje igrala bez kapiten Stivena Stemkosa.

Starsi su poveli sa 1:0 u seriji, ali je stigao odgovor Tampe. U trećem duelu posle više od šest meseci pauze u tim se vratio Stemkos. Isksusni Kanađanin odmah je potvrdio da se radi o jednom od najboljih napadača današnjice. Postigao je drugi gol za svoj tim. Tampa je u trećem meču bila furiozna, slavila je sa 5:2, a u listu strelaca upisao se i udarni trio u ovom doigravanju Kučerov-Point-Palat. Mrežu tima iz Teksasa zatresao je i Šveđanin Viktor Hedman.

Izabrane vesti

U Dalasu su dosta očekivali od napadača Tajlera Seguina i Džejmija Bena, ali njih dvojica nisu postigli nijedan gol u finalnoj seriji. I ne samo da nisu uspeli pak da ubace u mrežu nego su ostali i bez asistencije.

Najbolji pojedinac kod Starsa je Rus Aleksander Radulov. On je imao tri asistencije, ali je njegovo isključenje u drugoj trećini rešilo pitanje pobednika. Kod Dalasa povređeni Ben BišopMartin Hanzal, Stiven Džons i Čeh Radek Faksa. Pod znakom pitanja je igranje Tejlora Feduna, koji je propustio prethodna tri duela finalne serije.

Šampion NHL-a je tim koji stigne do četiri pobede. Prošle sezone je najbolji tim u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu bio Sent Luis.

NHL – FINALE PLEJ-OFA, ČETVRTA UTAKMICA

Subota

02.00: (3,20) Dalas (3,90) Tampa Bej (1,95) /u seriji: 1:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

hokej na leduhokejStiven StamkosTampa Bej LajtningsDalas Stars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara