Hokejaši Tampe na tronu (©AFP)
Hokejaši Tampe na tronu (©AFP)

Tampa osvojila Stenlijev kup

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 05:34

Ekipa sa Floride u finalnoj seriji pobedila Dalas Starse sa 4:2 i donela najvredniji trofej posle 16 godina posta

Tampa Bej je na tronu. Ekipa sa Floride osvojila je Stenlijev kup posle trijumfa u finalnoj seriji plej-ofa NHL šampionata protiv Dalasa sa 4:2.

U ispostavilo se ključnoj šestoj utakmici, Tampa je pobedila Starse sa 2:0 i osvojila drugu titulu u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu. Prvi put su bili najbolji 2004. godine. Pogotke su postigli Brejdon Point u prvoj trećini sa igračem više i Blejk Kolmen u drugom periodu igre.

Izabrane vesti


Ekipa iz Teksasa je povela sa 1:0 u seriji, ali je Tampa preokrenula na 3:1. Malo je nedostajalo da pre dva dana izabranici kanadskog trenera Džona Kupera obave sav posao. Hokejaši Dalasa se nisu predavali, posle produžetka su uspeli da ostanu u igri za titulu, ali u šestom meču nisu imali šanse. Nisu mogli da probiju bedem ispred gola Rusa Andreja Vasilevskog. Tampa je uputila 29 udaraca na gol, naspram 22 rivala.

Uspeh je tim veći ako se zna da su skoro ceo plej-of igrali bez jednog od najboljih hokejaša današnjice Stivena Stemkosa. On se posle više od šest meseci pauze zbog povrede vratio na led. Igrao je manje od tri minuta u trećem meču finane serije, uspeo da postigne gol, ali je obnovio povredu i nije se više vraćao. Ipak, sa saigračima podigao je trofej.

I bez njega napadački je Tampa briljirala. Odlični su bili Rus Nikita Kučerov, Kanađanin Brejdon Point i Čeh Ondrej Palat. Za MVP-ija plej-ofa NHL lige izabran je Šveđanin Viktor Hedman. On je imao 10 golova i 12 asistencija u doigravanju.

Ubedljiva je bila Tampa u ovom plej-ofu. U polufinalu Istočne konferencije je sa 4:1 razbila prošlogodišnjeg vicešampiona Boston Bruinse, dok je u finalu tima Džona Kupera posle šest utakmice slomio otpor Njujork Ajlandersa.

Prošle godine šampion je bio Sent Luis. Podsetimo, završnica plej-ofa u NHL šampionatu održana je u dva kanadska grada, Torontu i Edmontonu.



tagovi

NHL ligaNHLNHL plej-ofTampa Bej LajtningsDalas Stars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara