Tom Brejdi, Antonio Braun, Dru Bris i Majkl Tomas (©Reuters, ©Shutterstock)
Tom Brejdi, Antonio Braun, Dru Bris i Majkl Tomas (©Reuters, ©Shutterstock)

Tampa puca od asova, Brejdi sprema osvetu Brisu, Braun na terenu posle 13 meseci

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.11.20. | 23:31

Veliki derbi Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) igra se na Floridi. Sejntsi dolaze na noge strašnim Bakanirsima. Za domaćina se oporavio risiver Kris Godvin, a za goste su spremni Majkl Tomas i Emanuel Sanders

Šlager devetog vikenda NFL šampionata igra se u Tampi. Na Rejmond Džejms stadionu, gde je predviđeno odigravanje Superboula početkom februara, na noge silnim Bakanirsima u ponedeljak (02.25) stiže divizijski rival sa Juga NFC-a, Nju Orleans Sejnts.

Tampa je deceniju bila u zapećku, nije mogla ni do plej-ofa da stigne, ali sada su sve oči uprte u ovaj grad na Floridi. Nogu je povukao Tom Brejdi, za njim je stigao i Rob Gronkovski, a pre dve nedelje četu Brusa Erijensa pojačao je Antonio "Tač" Braun, nestašni momak NFL-a.

Izabrane vesti

Isteklo mu je osam mečeva suspenzije i posle 13 meseci pauze debitovaće u veoma bitnom meču za Tampu. Iako je dugo odsustvovao zbog problema van terena, optužbe ze silovanje (postupak je i dalje u toku), Braun je fizički spreman i zadivio je nove poslodavce.

Generalni menadžer Tampa Beja Džejson Liht oduševljen je onim što je video na treninzima Bakanirsa prethodne nedelje.

"Tako je eksplozivan. Mnogo je jači nego što izgleda. Da ste ga videli u samoposluzi ne biste rekli da je sedmostruki probouler, ali, čoveče, veoma je snažan, sjajnih ruku, super eksplozivan. Mi smo mu ponudili priliku da se dokaže. Ovo je samo jednogodišnji ugovor. Ako ne uspe da se vrati na pravi način, nema rizika za nas. Braun i Erijens su imali dobar, iskren razgovor. Ne želim da parafraziram, ali Brus mi je rekao: ’Biće dobar’“, reko je Liht o jednom od najboljih risivera u prethodnoj deceniji.

Braun će da pojača paklen napad koji predvodi Tom Brejdi. Tu su još dvojice elitnih hvatača, Majk Evans i Kris Godvin, koji je pre dve nedelje polomio kažiprst desne ruke. Nije igrao u utorak protiv Njujork Džajantsa, ali se očekuje da se vrati u meču protiv Sejntsa.

Nju Orleans ne igra onako kako se očekivalo od tima koji je bio među favoritima u NFC-u za Superboul, ali skor je odličan, pet pobeda i dva poraza. Poslednje tri utakmice Dru Bris i kompanija su dobili u triler završnicama sa po tri poena razlike. Dva puta su slavili u produžetku, protiv Čardžersa na svom terenu i prošle nedelje u Čikagu protiv Bersa.

Dobra vest za Sejntse da su se oporavila dvojica najboljih risivera, Majkl Tomas i Emanuel Sanders. Tomas je propustio čak šest utakmica zbog povrede, ali i nediscipline (tuča sa saigračem na treningu). Sada je konačno spreman. Radi se o prošlogodišnjem najboljem risiveru u ligi koji je rušio brojne rekorde. Sanders je bio meta broj 1 zbog povrede Tomasa, imao je neke utakmice sa preko 100 jardi, ali je oboleo od virusa korona, pa je i on propustio prethodna dva meča. Sada su svi zdravi. Napadi obe franšize mogu da postignu veliki broj poena, ali su i odbrane elitne, puca sve od asova na obe strane. I veteran Bris je ima povredu desnog ramena prethodne nedelje. Trenirao je smanjenim intezitetom, ali je spreman za utakmicu.

Ova dva tima igrala su na premijeri nove sezone. Nju Orleans je tada lagano slavio na svom terenu u Mercedes Superdomu sa 34:23. Brejdiju je to bio prvi meč u dresu novog tima posle 20 godina u Nju Inglandu. Izgoreo je u želji, kao i većina njegovih saigrača. Nije bilo predsezone, ekipa je bila neuigrana. Sada je drugačija situacije. Brejdi igra fantastično, izabran je za ofanzivnog igrača NFC-a za oktobar. Sve bolja je konekcija sa Evansom i Gronkovskim, trčanje je dobro, smenjuju se Leonard Fornet i Ronald Džons.

Kod Sejntsa na poziciji raning beka fantastičan je Elvin Kamera, koji je pre početka sezone dobio fantastičan ugovor od 75.000.000 dolara za pet godina što ga čini drugim najplaćenijim fudbalerom na svojoj poziciji u istoriji lige. Više za milion po sezoni ima samo as Karoline Pantersa Kristijan Mekefri.

Poslednje četiri utakmica ova dva divizjska rivala dobio je Nju Orleans, ali Tampa je u naletu, dajemo joj veće šanse da slavi i upiše sedmi trijumf u šampionatu i ostane na čelu Juga NFC-a.

NFL – DEVETI VIKEND

Petak

San Francisko Fortinajners - Grin Bej Pekers 17:34 (3:7, 0:14, 0:10, 14:3)

Nedelja

Atlanta Falkons - Denver Bronkos 34:27 (10:0, 10:3, 7:3, 7:21)

Bafalo Bils - Sijetl Sihoks 44:34 (14:10, 10:10, 3:10, 17:14)

Indijanapolis Kolts - Baltimor Rejvens 10:24 (7:7, 3:0, 0:7, 0:10)

Džeksonvil Džeguars - Hjuston Teksans 25:27 (7:10, 9:10, 3:7, 6:0)

Kanzas Siti Čifs - Karolina Panters 33:31 (3:7, 10:10, 7:0, 13:14)

Minesota Vajkings - Detroit Lajons 34:20 (13:0, 7:10, 7:0, 7:10)

Tenesi Tajtens - Čikago Bers 24:17 (3:0, 7:0, 7:0, 7:17)

Vašington - Njujork Džajants 20:23 (0:10, 3:10, 7:3, 10:0)

Los Anđeles Čardžers - Las Vegas Rejders u toku

Arizona Kardinals - Majami Dolfins u toku

Dalas Kaubojs - Pitsburg Stilers u toku

Ponedeljak

02.25: (1,60) Tampa Bej Bakanirs (14,0) Nju Orleans Sejnts (2,55)

Utorak

02.15: (6,50) Njujork Džets (16,0) Nju Ingland Petriots (1,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

američki fudbalNFL ligaNFLTampa Bej BakanirsAntonio BraunTom BrejdiDru BrisNju Orleans Sejnts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara