(©Reuters)
(©Reuters)

Tande se probudio iz kome, svestan je i komunicira

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.03.21. | 23:29

„Lekari su ga pazili kao kralja“, poručuje porodica

Norveški ski skakač Danijel Andre Tande probuđen je iz indukovane kome. Tande je prvog dana takmičenja na Planici doživeo težak pad i prelom ključne kosti, a lekari u Ljubljani stavili su ga u veštačku komu kako bi napravili sva potrebna ispitivanja.

Tandeov oporavak kreće se u dobrom smeru. Norvežanin se probudio, van životne opastnosti je, a u posetu mu je stigla i porodica.

Izabrane vesti

„Prethodne noći je zabeležen veliki napredak, Danijel je sada budan i samostalno diše. Sve je u redu, njegova porodica je doputovala i razgovarao je sa njima“, rekao je doktor Guri Ranum.

02.15: (3,50) Urakan (3,05) Himnasija La Plata (2,15)

Danijelova majka i supruga doputovale su u nedelju u Sloveniju.

„Juče smo došli u Sloveniju. Bilo je sjajno što smo jutros mogle da posetimo Danijela i što je bio budan i svestan. Iza nas je nekoliko bolnih i teških dana iščekivanja. Ali, sjajno je što znamo da je imao najbolju moguću negu i mir. Lekari su ga pazili kao kralja. Nismo mogli ni da zamislimo bolju komunikaciju sa lekarima, koji su nas stalno obaveštavali o svakom detalju. Svima smo beskrajno zahvalni na podršci. Sada bismo voleli da na se miru sa Danijelom vratimo kući u Norvešku“, poručila je Tandeova porodica.


tagovi

Svetski kup u ski skokovimaDanijel Andre Tande

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara