(©FIVB)
(©FIVB)

Teksas će verovatno ostati samo san, Srbiju jedino još teorija drži u igri za Fajnal-ejt

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.07.23. | 06:01

Previše stvari bi trebalo da se poklopi da bi izabranice Đovanija Gvidetija otišle na završni turnir

Dobila je Srbija pojačanja iz sopstvenih redova pred treći turnir, zaređala je sa pobedama i ukazalo se svetlo na kraju tunela. Teksas i završni turnir Lige nacija su počeli da se vide nešto jasnije, ali su srpske odbojkašice napravile džinovski korak unazad. Verovatno će borba za medalju ostati samo san, jer jedino još teorija drži izabranice Đovanija Gvidetija u životu. 

Srbija je prokockala pobedu protiv Dominikanske Republike, dopustila je rivalkama da naprave preokret. Drugi meč zaredom ostrvska selekcija se vratila iz minusa i slavila u pet setova - 3:2 (22:25, 25:15, 23:25, 25:19, 15:10). Samo što je srpske odbojkašice poraz daleko više zaboleo nego Kineskinje. Previše stvari bi trebalo da se poklopi da bi naša reprezentacija otišla na Fajnal-ejt Lige nacija. 

Izabrane vesti

Matematika kaže da još nije gotovo, ali sa kalkulacijama će uskoro biti gotovo. Jer, srpske odbojkašice više ne povlače konce, pred svršenim su činom. Mogu samo da čekaju i gledaju. Teško da će baš sve favoritkinje podbaciti u poslednja dva kola i da će se rezultati tako udesiti da idu naruku svetskim šampionskama.

Izvesno će Fajnal-ejt Lige nacija proteći bez Srbije i jedne od najboljih - ako ne i najbolje - svetskih odbojkašica današnjice - Tijane Bošković. Primetan je bio umor i kod nje, i kod ostalih devojaka u pojedinim delovima meča. Nedostajalo je energije, povremeno je i Đovani Gvideti otežavao rokadama. Srbija nije ličila na sebe, a Dominikanska Republika ima za čime da žali. Jer, proigrala je tek poslednjeg vikenda, posle Kine je i svetske šampionske okrenula i slavila u pet setova. 

Statistički gledano Tijana Bošković odigrala je sasvim pristojan meč, isporučila je 31 poen. Međutim, zbog zamora materijala i ona je grešila u završnici. Bilo je situacija kada je ispucala lopte u aut, ali isto tako suparnice su znale da će je ostatak tima hraniti i očekivati da ona režira preokret i pobedu. Kompletna ekipa nesvojstveno je grešila iz kontri, pa je tako Srbija na kraju imala više grešaka od Dominikanki. 

I servis je izdao našu reprezentaciju, bilo je dosta problema sa početnim udarcem, dok je na taj način Gaila Lopes Gonzales napravila ogromne probleme svetskim prvakinjama. Odservirala je tri asa i meč završila sa 26 poena. Jedina efikasnija u ostrvskoj selekciji od nje bila je Elizabet Martines sa 27. Njih dve su, uz Paolu Izabel Penju sa 20 poena, nosile Dominikansku Republiku u poslednjem meču u Ligi nacija. Kod Srbije su se istakle Aleksandra Uzelac i Mina Popović (obe imale po 10 poena), a dobru rolu u petom setu imala je Katarina Lazović.

Trijumfom nad Srbijom završile su Dominikanke takmičenje, dok ekipi Đovanija Gvidetija preostaje da u noći subota na nedelju (takođe se igra od 03.30 po srednjoevropskom vremenu) odigraju poslednji meč na trećem turniru, verovatno i u kompletnom ovosezonskom izdanju Lige nacija. Jer, sve osim toga bilo bi čudo nad čudima.

SVETSKA LIGA ZA ODBOJKAŠICE - TREĆI VIKEND:

Subota  

Dominikanska Republika - Srbija 3:2 (22:25, 25:15, 23:25, 25:19, 15:10)

07.00: Južna Koreja - Kina

08.00: Italija - Hrvatska

10.30: Nemačka - SAD

12.00: Holandija - Kanada

15.30: Tajland - Japan



tagovi

Tijana BoškovićĐovani GvidetiLiga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija SrbijeMina PopovićAleksandra UzelacKatarina Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara