Igor Žakić (©MN Press)
Igor Žakić (©MN Press)

TENT se učvrstio na drugoj poziciji, čak i druga postava prejaka za Radnički

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 16:58

Obrenovčanke upisale 11. pobedu u prvenstvu Srbije pred odlazak na pauzu

Pobeda u Beogradu za kraj 2023. godine! Odbojkašice TENT-a su na najlepši mogući način završile sa takmičarskim obavezama u decembru. Iako je na terenu bila druga postava, nije bilo nikakve dileme da li će Obrenovčanke trijumfovati protiv Radničkog u 12. kolu Superlige - 3:0 (25:13, 25:16, 25:17).

Igor Žakić je meč sa fenjerašem video kao dobru priliku da odmori Milanu Rajlić, Saru Ranković, Jovanu Cvetković, Minu Mijatović, Bojanu Gočanin, Anu Malešević, Natašu Čikuc-Dins... To su devojke koje su iznele najveći teret u prvom delu sezone, a danas nije bilo potrebe da budu na terenu.

Izabrane vesti

Radnički je do ovog kola osvojio samo četiri seta. Na tom učinku i ostaje posle duela sa klubom iz Obrenovca.

U nastavku sezone će Milosavljević imati na raspolaganju Tanju Stanojević i Dejanu Lekić, pa će sa njima pokušati da uradi nešto više. Za sada ekipa sa Crvenog krsta nema osvojen ni bod.

TENT je do 11. pobede u prvenstvu vodila Nevena Sajić sa 15 poena. Imala je napad 20-13 (65 odsto) i dva as servisa. Bojana Popović je stala na 12 poena, a Milica Vidačić na 11. Đurđa Stanojević je upisala devet (napad 6-5, jedan blok, tri asa), Danijela Andrić šest, a Nina Mandović, kojoj je tokom celog meča bila poverena organizacije igre - tri.

U ekipi Radničkog nijedna igračica nije stigla do dvocifrenog učinka. Mila Manasijević i Andrea Simovski su zabeležile po osam poena, a Anđela Đačić se zaustavila na sedam. Dejana Lekić je bila u sastavu, ali je samo ušla kratko u trećem setu i ostala bez učinka.

Obrenovčanke odlaze na pauzu sa skorom 11-1, koji ih je učvrstio na drugoj poziciji odmah iza šampionki iz Jedinstva. Radnički je na dnu sa skorom 0-12.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

12. kolo

Četvrtak

Klek - Ub 0:3

Petak

Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0

Železničar - Jedinstvo Stara Pazova 1:3

Srem - Omladinac 3:1

Subota

Radnički - TENT 0:3

17.00: Partizan - Inđija



tagovi

OK TentSuperliga Srbije u odbojciIgor ŽakićŽOK Radnički Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara