Odbojkaši Partizana (©CEV)
Odbojkaši Partizana (©CEV)

Teorija i dalje postoji: Partizan preživeo Budvu, slede moćni Španci

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.23. | 22:00

Crno-beli ostvarili pobedu protiv šampiona Crne Gore - 3:1

Šampion Srbije bolji je od prvaka Crne Gore! Odbojkaši Partizana savladali su Budvu na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona i tako malo popravili utisak posle očajne partije na otvaranju - 3:1 (25:21, 25:22, 18:25, 25:22). Večerašnji trijumf je ostavio teoretsku šansu da mogu do grupne faze, mada im je potrebno čudo poslednjeg dana da bi do cilja i došli.

Ne zavise od sebe, moraće da gledaju i ka Rumuniji, jer se tamo igra drugi turnir. Sutra ih čeka duel sa jakim Špancima - Las Palmas je zabeležio već dve pobede, nalazi se na prvoj poziciji i blizu je prolaska dalje. Biće veliki favorit i u nedelju, Partizanu je potrebna maksimalna pobeda uz poklapanje još nekih rezultata u Beogradu i Galatiju da bi prošao kao najbolja drugoplasirana ekipa. Pre početka meča (20.00) znaće se da li šansa i dalje postoji.

Izabrane vesti

Posle potopa u prvom kolu, očekivalo se da igrači Partizana pokažu mnogo bolje izdanje... Zapravo, teško da su mogli gore ili slično. Imali su malo vremena da se presaberu i sa drugačijim pristupom dočekaju drugi okršaj. Videlo se od početka da su energičniji zakoračili na teren i da nije bila prisutna nesigurnost kao protiv Austrijanaca.

Stvar je u svoje ruke u prvom setu preuzeo kapiten Milija Mrdak. Ekipa je mogla da se osloni na njega, dizač Bićanin je najviše lopti poslao upravo na korekciju i takva igra se crno-belima isplatila. Rival gotovo da nije mogao da se odbrani od Mrdakovih napada i na taj način su domaći napravili prevagu.

U istom ritmu su Janićevi momci nastavili i u drugom setu, ali su u trećem pali i dozvolili rivalu da smanji zaostatak. U ćetvrtom su ponovo postavili stvari na željeno mesto i bez većih problema zabeležili pobedu.

Milija Mrdak je bio najefikasniji sa 27 poena, Luka Tadić ga je pratio sa 15, dok je Lazar Marinović stao na 11. Na drugoj strani se istakao Balša Radunović sa 19 poena.

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA LIGU ŠAMPIONA

Grupa V

Petak

Budva - Las Palmas 0:3

Partizan - Insbruk 0:3

Subota

Las Palmas - Insbruk 3:0

Budva - Partizan 1:3

Nedelja

17.00: Insbruk - Budva

20.00: Las Palmas - Partizan


Grupa VI

Petak

Arkada Galati - Prometej 3:0

Olimpijakos - Neftohimik 3:1

Subota

Neftohimik - Arkada Galati 0:3

Prometej - Olimpijakos U TOKU

Nedelja

15.00: Neftohimik - Prometej

18.00: Arkada Galati - Olimpijakos



tagovi

OK PartizanCEV Liga šampionaBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara