Igor Kolaković sa Urošem Kovačevićem i Nikolom Jovovićem (© MN Press)
Igor Kolaković sa Urošem Kovačevićem i Nikolom Jovovićem (© MN Press)

Termini Evropskog prvenstva: Odbojkaši kreću sa Švajcarcima, dame protiv Ukrajine

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.12.22. | 13:39

Poznat raspored utakmica na narednim velikim takmičenjima

Određeni su termini utakmica za naredno Prvenstvo Evrope u konkurenciji muškaraca i devojaka.

Što se tiče izabranika Igora Kolakovića, na 33. završnom turniru Starog kontinenta će prvi meč igrati sa Švajcarskom 30. avgusta 2023, najverovatnije u Peruđi, iako to CEV nije potvrdio. Narednog dana rival je Belgija, a 1. septembra domaćin Italija, isto u Peruđi.

Izabrane vesti

Posle toga, Plavi se sele u Ankonu: 4. septembra će odmeriti snage sa Estonijom, dan kasnije sa Nemačkom. Satnica će naknadno biti objavljena.

Prema još nepotvrđenim informacijama takmičenje će otvoriti 28. avgusta Italija i Belgija utakmicom u Rimu.

Turnir se igra u čak četiri države - Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu – a trajaće od 28. avgusta do 16. septembra naredne godine.

Što se tiče dama, na narednom EP takmičiće se u Grupi A, smeštenoj u Gentu, a za rivale će imati Belgiju, Sloveniju, Poljsku, Ukrajinu i Mađarsku.

Izabranice Danijelea Santarelija (ako ostane selektor) kreću 18. avgusta protiv Ukrajine, drugi meč igraju 20. avgusta sa Slovenijom, dan kasnije sa Poljskom, dok su za 23. i 24. avgust planirani dueli sa Mađarskom i Belgijom.

Satnica će naknadno biti objavljena.

I Prvenstvo Evrope za odbojkašice, na kojem naša selekcija brani srebro, na programu je od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.



tagovi

Igor Kolakovićdanijele santareliOKSodbojkaški savez srbijeMuška odbojkaška reprezentacija Srbiježenska odbojkaška reprezentacija Srbijeevropsko prvenstvo za odbojkašeEvropsko prvenstvo za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara