Paola Egonu (FIVB)
Paola Egonu (FIVB)

Terzić bez recepta za Egonu, Koneljano utišao Ankaru na startu SP

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 18:23

Evropski šampion bolji od turskog Fenerbahčea - 3:0 (25:12, 25:23, 25:23)

Doživeo je u finalu EP selektor Srbije poraz od Italije, koju je predvodila snažna korektorka Paola Egonu. Pričalo se kasnije u medijima da je upravo Italijanka velika želja srpskog trenera kad je klupska scena u pitanju. Večeras je snažna Italijanka još jednom demonstrirala Terziću kakve kvalitete poseduje. Na njenim krilima Koneljano je odneo pobedu u prvom kolu SP protiv Fenerbahčea u Ankari - 3:0 (25:12, 25:23, 25:23).

Bila je najbolji akter utakmice sa 22 osvojena poena. Nisu Turkinje uspele da nađu način kako da je zaustave... Ispratila je najbolje Ketrin Plamer sa 13 poena. Na drugoj strani najraspoloženija za nadigravanje bila Arina Fedorovceva, koja je meč završila sa 18 poena. Ana Lazareva je bila druga dvocifrena sa 12 poena. Naša reprezentativka Mina Popović je za Fenerbahče zabeležila dva poena.

Izabrane vesti

Evropski prvak je u uvodnom periodu pokazao apsolutnu moć, a u naredna dva se turski tim veoma dobro držao. Međutim, u završnicama su znale Italijanke šta i kako treba da urade, pa im nije izmakao maksimalni trijumf.

Prvu utakmicu dana u Ankari odigrale su ekipe brazilskog Minasa i kazahstanskog Altaja u grupi B. Tim iz Južne Amerike je bio prilično ubedljiv, pa mu je pripala pobeda bez izgubljenog seta - 3:0 (25:20, 25:22, 25:18).

Tokom kompletnog prvog čina Minas je držao vođstvo na svojoj strani, na vreme je uspeo da se odlepi i da bez neizvesnosti privede ovaj čin kraju. U drugom je dugo prednost čuvala azijska četa, sve do rezultata 18:17, kada je brazilski klub uzvratio i režirao preokret. A onda je u trećem periodu samo overio i konačnu pobedu.

Pobednički sastav je predvodila Turkinja Ozsoj Neriman sa 14 poena. Najveća podrška joj je stigla od Taise Menezes, koja je završila okršaj sa poenom manje. U poraženom timu izdvojila se Betanija De la Kruz sa 15 poena. Srpska odbojkašica Danica Radenković je igrala na poziciji dizača za Altaj i zabeležila je tri poena.

U četvrtak će u grupi A Fenerbahče izaći na megdan Dentil Praji, a u grupi B se sastaju Vakifbank i Altaj.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE - RASPORED

Grupa A

Koneljano - Fenerbahče 3:0

Četvrtak

16.30: Fenerbahče - Dentil Praja klub

Petak

13.00: Koneljano - Dentil Praja klub

Grupa B

Minas – Altaj 3:0

Četvrtak

13.00: Vakifbanka - Altaj

Petak

16.30: Minas - Vakifbank



tagovi

Zoran TerzićPaola EgonuMina Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara