Zoran Terzić (© Star sport)
Zoran Terzić (© Star sport)

Terzić: Mnogo bolje nego protiv BiH, možemo da budemo zadovoljni

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 23:13

Selektor odbojkašica Srbije analizirao pobedu nad Francuskom i najavio meč sa Belgijom

Taman koliko je trebalo da odigraju odbojkašice Srbije, one su to i učinile protiv Francuske. Brzi, snažni i jednostavni potezi pogurali su ih ka drugom maksimalnom trijumfu na Evropskom prvenstvu. Posle Bosne i Hercegovine, arhivirane su i „trikolorke“.

Selektor Zoran Terzić je posle okršaja u „Štark areni“ imao ozbiljan izraz lica, kao i obično, ali je izneo pohvale na račun njegovih izabranica.

Izabrane vesti

Definitivno je ovo bila dobra utakmica. Igrali smo mnogo bolji meč nego protiv BiH. Rezultat od 3:0 ne mora da bude značajan kada igraš slabo, a protivnik još slabije, međutim, mi smo zaista igrali dobro u svim elementima, u svakom smislu, taktički i tehnički. Možemo da budemo zadovoljni“, rekao je posle utakmice Zoran Terzić.

Sigurno da će Srpkinje mnogo teži zadatak imati u nedelju uveče, kad će igrati sa Belgijom. Ta selekcija je do sada odigrala samo jedan susret u kome je ubedljivo savladala Azerbejdžan.

Stalno ponavljam da s Belgijom uvek igramo teške utakmice. I kad smo mnogo jači od njih, skoro uvek je bilo 3:2. Nezgodna ekipa. Igraju izvanrednu odbranu, štiti svoje napadače fantastično, teško joj je uzeti poen. Nama tako nešto ne odgovara, volimo da završavamo mnogo brže. Videćemo kako će biti. Ako budemo igrali kao protiv Francuske, ne bi trebalo da bude većih problema“.

Na oba dosadašnja susreta, Terzić je pomalo uspevao da promeša karte i oslobodi glavne uzdanice. Rezervne igračice su i u subotu veče dobile priliku.

One uđu na nekoliko poena, neće im preterano koristiti. Ali je opet bolje nego ništa. Turnir je izuzetno dugačak. Devojke su u pogonu od početka maja, sigurno im je treban odmor, ako možemo da ga priuštimo dva puta po pet minuta tokom utakmice i to im znači“, zaključio je Terzić.


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašiceZoran Terzićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara